Mat.se® startade som en matvarubutik på nätet och har sedan dess expanderat och satsat på matkassar för alla smaker med fokus på fri hemkörning nästan 365 dagar om året.

Receptbanken består av över 3 000 recept som du enkelt kan lägga till/ta bort eller modifiera för att passa era specifika kostbehov. Laktosintolerans? Ska ni ha fest med 10+ gäster? Gillar ingen fisk? Planeraren hos Mat.se® låter dig skräddarsy din matkasse på ett klick.

Recension / Rabattkoder / Leverans / Recept / Utbud

Besök Mat.se® matkasse (2.5/5 i betyg)
Erhåll 200 kr i
välkomstrabatt hos Mat.se®
T.o.m. juni 16, 2021 - Exklusiv
Nu får alla nya kunder hela 200 kr rabatt för beställningar över 750 kr med vår nya rabattkod.
Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Mat.se® Gör Din Egen

Mat.se® Gör Din Egen


30-45m

4

5

fr. 599 kr
Skräddarsy och komponera egna menyer på några klick. Modifiera så den blir utan fisk, fläsk, med eko, lakto-ovo m.m.
Mat.se® Klimatsmarta Kassen

Mat.se® Klimatsmarta Kassen


25-40m

4

3

fr. 430 kr
Mat.se® Klimatsmarta matkasse serverar 3 middagar för 4 personer. I samarbete med Middagsfrids® menyplanerare.
Mat.se® Vardagsmat

Mat.se® Vardagsmat


30-45m

4

5

fr. 499 kr
En enkel och snabblagad matkasse med 5 middagar för 4 personer. Klassiska recept med fokus på svensk vardagsmat.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Recension om Mat.se®

Mat.se® satsar på bra priser, färska råvaror, snabba leveranser samma dag eller dagen efter (vid beställningar mellan kl. 07-12:59) i en obruten kyld atmosfär. Utkörningen kostar ingenting extra när man handlar för över 700 kr, annars tillkommer en framkörningsavgift om 79 kr (andra villkor gäller för företag). Mat.se® är en av få leverantörer som fått toppbetyg hos de flesta testpaneler och står för en hållbar kosthållning som även passar de allra minsta barnen.

Vi på Middagskassen är en av testpaneler som gett Mat.se® betyget 5/5 år 2018, men har valt att ge det till en annan leverantör 2019 och 2020. Detta betyder inte att dom blivit sämre, men andra aktörer har helt enkelt ett större utbud av unika matkassar anpassade för personer med andra kostbehov.

Rabattkoder hos Mat.se®

Spara pengar och dra ner på månadens matkostnader med en exklusiv Mat.se® matkasse rabattkod. Här listar vi alla aktuella rabattkoder och exklusiva deals som är giltiga för dagens datum på alla beställningar online via hemsidan. Klicka på ”Visa rabattkod” för mer information om dealen.

Fri frakt på ordrar över 700 kr
Gäller tillsvidare
Fri frakt direkt till dörren för alla beställningar över 700 kr. Gäller både nya och återkommande kunder.
Erhåll 200 kr i välkomstrabatt hos Mat.se®
T.o.m. juni 16, 2021 Exklusiv
Nu får alla nya kunder hela 200 kr rabatt för beställningar över 750 kr med vår nya rabattkod.

Koncept och affärsidé

Konceptet är mycket enkelt, där svenska råvaror av högsta kvalitet står i fokus och som levereras av glada utkörare med många år i branschen. Affäridén är att du på några enstaka klick ska kunna skräddarsy din egna matkasse efter dina specifika kostbehov och samtidigt lägga till andra produkter du behöver hemma, exempelvis kaffe, diskmedel och många andra hushållsartiklar.

Mat.se® har också en hel avdelning med prisnedsatta varor som låter dig spara ännu mer pengar.

Steg för steg-instuktioner och leverans

  1. Klicka på den matkasse som passar dig bäst, då hamnar du i Matplaneraren. Där kan du modifiera kassen precis hur du vill. Lägg till alla extravaror här, som kaffe (du måste ha ett konto).
  2. Mat.se® packar din order som levereras några timmar senare samma dag vid tidig bekräftelse (före kl. 12:59), eller dagen efter. Bestäm om du ska prenumerera eller endast göra en engångsbeställning.
  3. Matkassen levereras hem till dig och ställs utanför din dörr om du inte är hemma. Chauffören kontaktar dig någon timme före leverans.

Betalmetoder och fakturaalternativ

Mat.se® accepterar alla vanliga betalmetoderna som Visa, Visa Electron, American Express, Maestro, MasterCard samt faktura (bekräftas via BankID). Fakturan skickas med Collector mot en aviseringskostnad på 29 kr och förfaller efter 14 dagar.

Kontaktuppgifter

Kontakta Mat.se® enkelt genom chatten på deras hemsida, e-post kundtjanst@mat.se eller via Facebook . Du kan också skicka brev till huvudkontoret på Frukthandlarvägen 5, 120 44, Årsta.

Slutsats

Mat.se® är en komplett matbutik online som levererar pinfäska råvaror, riktigt snabba leveranser till dörren och som på bara ett klick låter dig skräddarsy din unika kasse för att passa ert hushåll. Med schyssta priser förstår vi varför de blivit så populära. Du behöver inte förbereda något före leverans, det enda du behöver ha hemma är salt och peppar.

Det positiva: Stort utbud av inspirerade recept där du kan skräddarsy din matkasse precis hur du vill, inklusive antalet portioner och personer. Leverans sker dagen efter över hela Sverige. Råvarorna har något längre hållbarhet än hos många andra leverantörer och behöver därför inte tillagas i den ordning som föreslås i veckosedeln.
Det negativa: Litet utbud av färdiga matkassar, trots att det dyker upp en och annan säsongskasse ibland.

Veckomeny och recept i Mat.se matkasse (har förekommit tidigare)

Mat.se® matkasse består mestadels av klassisk husmanskost blandad med nytänkande recept, fortfarande med det svenska i grunden. Gott, snabbt och enkelt.

  • Originell hamburgare med x-tra allt
  • Klassisk spenatsoppa med ägg
  • Krämig makaronilåda
  • Kokt torsk med potatis och äggsås
  • Nudelpanna med skinka & paprika
  • Vegetarisk lasagne