Vinterkassar

Här nedan listar vi vinterns matkassar med allt ni behöver för ett komplett julbord, Luciafirande, adventsfika och nyårsfirande. Linas Matkasse, MatKomfort och Middagsfrid är ett urval leverantörer som årligen tar fram nya färdiga vinterkassar och kreativa tilläggskassar med hemleverans till dörren. Du kan redan nu ta en titt på de kommande julkassarna för 2023 och göra en förbeställning hos nämnda leverantörer.

Lista med alla Julkassar och Nyårskassar 2023

Eftersom julafton närmar sig med stormsteg så har vi samlat alla årets bästa julkassar, såväl traditionella som nytänkande alternativ och deras tillhörande tilläggskassar. För att säkerställa leverans i tid, kan de flesta vinterkassar beställas hem fram till 13:e december (om inget annat anges).

Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Mathem Julbordskasse

Mathem Julbordskasse


50-60m

-

1

969 kr/port.

fr. 969 kr
Ett klassiskt eller veganskt julbord för 2-100 (!) personer. Lägg till fler rätter och kakbak som du vill. Nu med 200 kr rabatt via oss!
Ishavet Jullåda

Ishavet Jullåda


50-60m

4-6

1

216 kr/port.

fr. 1298 kr
En välfylld julkasse för fiskälskare! Få hem utsökta rätter till det stora julbordet som sill, lax & röding. Boka senast 15/12.
MatKomfort Jullåda

MatKomfort Jullåda


45-90m

1-4

1

1370 kr/port.

fr. 1395 kr
Här ingår alla måsten som ska finnas på julbordet - med en twist. Beställ senast 12/12, leverans 17-18/12-2023.
Mat & Ro® Julbord

Mat & Ro® Julbord


40-45m

6-8

1

233 kr/port.

fr. 1395 kr
Nyhet 2023! Mat & Ro's® Julbord i 2 utföranden - det klassiska & Kockens mer kompletta. Boka senast 10/12, lev. 22-23/12.
Linas Julbordskasse

Linas Julbordskasse


50-60m

6-8

1

212 kr/port.

fr. 1699 kr
Linas Julkasse serverar ett fint bord med klassisk mat för 6-8 personer. God Jul!
Linas Adventsfika

Linas Adventsfika


30-60m

4

5

20 kr/port.

fr. 399 kr
Beställ vinternyheten Linas Finfika med smak av advent. Innehåller recept och ingredienser för 5 bakverk.
Middagsfrid® Julgodiskasse

Middagsfrid® Julgodiskasse


30-50m

5

4

15 kr/port.

fr. 299 kr
Upptäck årets godaste Julgodiskasse fylld med ingredienser för 4 bakverk. Begränsat antal.
Familyfood Julkasse

Familyfood Julkasse


45-60m

8

1

137 kr/port.

fr. 1095 kr
Familyfood har tagit fram 2 Julkassar - en klassisk variant, och en som är kockförberedd. Begränsat antal.
Årstiderna Dansk Julefrokost

Årstiderna Dansk Julefrokost


15-20m

4

-

107 kr/port.

fr. 429 kr
Gör ert egna goda smörrebröd! Här ingår alla ingredienser och tillbehör till en dansk julefrokost (1,7 kg).
Årstiderna Vegetariska Nyårskasse

Årstiderna Vegetariska Nyårskasse


60-90m

2-4

1

475 kr/port.

fr. 950 kr
En 3-rätters vegetarisk nyårsmiddag med lättlagade recept för att inte riskera att något går snett under årets sista dag.
Mathem Nyårskasse

Mathem Nyårskasse


120m

2-20

1

466 kr/port.

fr. 1998 kr
3 färdiga nyårskassar som serverar den ultimata nyårsmenyn - här finns en vegetarisk, en lyxig samt en havsinspirerad nyårsmeny.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Frågor och svar

Finns det alternativ till den klassiska julkassen?
I år har alla leverantörer satsat på någon form av alternativ variant av det traditionella julbordet. Ett exempel är Matkomforts Jullåda där man ersatt skinkan med kycklingskinka.
Hur många leverantörer har julbordskassar 2023?
Det finns i skrivande stund 6 leverantörer som satsar på egna vinterkassar. Samtliga julbordskassar räcker till en hel middag för 2-12 personer (beroende på utförande).
Kan man tillämpa deals & rabattkoder som vanligt?
Om man beställer en matkasse första gången och vill ta del av en nykund-rabatt så kan denna inte användas i samband med beställning av julbordskasse. Däremot kan man få ett rabatterat pris om man beställer tilläggskasse.

Flexitariska, veganska och vegetariska julkassar

Nu kan alla där hemma få uppleva ett komplett julbord oavsett om man äter kött eller inte – de veganska, flexitarska och vegetariska julbordskassarna är gröna alternativ till den som söker ett köttfritt julbord.

Istället för animaliska råvaror som skinka och köttbullar så får vi prova ugnsbakad rotselleri och vegobullar, där äkta råvaror som örtsill, kokt potatis, Janssons frestelse, kålsallad m.m. fortfarande ingår enligt svensk tradition.

Julkassar med hemleverans i Stockholm, Malmö, Göteborg m.m.

De flesta leverantörer har leverans till dörren över hela Sverige, med allt från Ystad i Skåne till de nordligaste byarna i norr. Stor-Stockholm, Göteborg, Umeå, Malmö, Uppsala och Norrköping är bara några exempel på orter där leverantörerna kör ut kassarna. Hemleveransen är oftast gratis, men tilläggsavgifter och utkörningskostnader kan tillkomma om du bor på ett postnummer som inte omfattas av leverantörens leveransområde.

Godiskassar och andra tilläggskassar

Upptäck alla tilläggskassar med recept och ingredienser för ett extra gott adventsmys, Lucia, lussefika – eller varför inte alla dagar däremellan? Observera att de flesta tilläggskassar enbart kan beställas med tillhörande julbordskasse under ett par veckor, efteråt kan de beställas med valfri matkasse. Gott för alla, enkla recept och utan onödiga tillsatser.

Årets bästa tilläggskasse: Linas Adventsmys

Den uppdaterade kakbakskassen från Lina serverar 5 härliga bakelser som gör julen lite godare. Linas finfika kommer med alla läckerheter som hör julen till, i ett klassiskt format som vi alla känner igen – här finns sirapsnittar, knäck med kardemumma, lakritstryffel, karamellklubbor & saffransmaränger.

Julklappstips: Ge bort en matkasse

Ute efter julklappstips till någon som redan har allt? Ge bort en matkasse eller matkasseprenumeration i form av ett presentkort. I skrivande stund finns det en mängd leverantörer med presentkort, antingen på valfritt belopp eller förutbestämd summa.

Presentkort