Matkassar för viktminskning

Har du svårt att hitta inspirationen till att gå ner i vikt via kosten så är vår stora kategori med matkassar för viktminskning rätt för dig. Här listar vi Sveriges bästa matkassar med hälsosam mat i fokus för en stabil viktnedgång, där målet är att nå idealvikten – och stanna där. Dessutom blir det enklare att äta rätt mängd kalorier då middagarna är portionsanpassade.

Viktminskningskassar i olika utföranden efter diet- & kostbehov

Beroende på vad du är ute efter så finns det olika typer av viktminskningskassar – antingen en variant där du går efter en speciell diet, som GI, Keto eller LCHF, medan andra har skurit ner på kalorierna (SmartPoint, måltider under 500 KCAL) eller bytt ut innehållet mot vegetarisk kost (Raw food). Här visar vi även hälsokassar med träningsscheman.

Träning & fitness LCHF GI

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Better Feast Viktminskning

Better Feast Viktminskning


10m

1

5

fr. 1178 kr
Komplett viktminskningskasse med frukost, middag, kvällsmat och en hälsosnack. Kalorianpassad för män/kvinnor.
Better Feast Bootcamp (sommarpaketet)

Better Feast Bootcamp (sommarpaketet)


-

1

5-20

fr. 1039 kr
En 3-dagars kur med fräscha drycker som kickstartar viktminskningen, 5 kaloriberäknade middagar/vecka + träningsprogram.
ViktVäktarkassen (original)

ViktVäktarkassen (original)


20-40m

2-4

3-5

fr. 639 kr
Gott & kalorisnålt! Passar dig som vill få koll på kaloriintaget för en effektiv viktnedgång. I samarbete med Linas Matkasse.
HelloFresh Kalorismarta

HelloFresh Kalorismarta


25-40m

2-4

3-4

fr. 520 kr
En hälsokasse som fokuserar på recept med låga kalorier. En middag innehåller max 650 KCAL per måltid.
Träningsmat Low Carb (LCHF)

Träningsmat Low Carb (LCHF)


5-10m

1

5-30

fr. 659 kr
En komplett LCHF-matbox med 5, 10, 15, 20 eller 30 portioner. Finns även som laktos-, gluten och fisk/fläskfri.
Träningsmat Sub-500 KCAL

Träningsmat Sub-500 KCAL


5-10m

1

5-30

fr. 659 kr
En välbalanserad matkasse med middagar under 500 kcal. Perfekt för er som vill dra ner på kalorierna och gå ner i vikt.
Familyfood LCHF

Familyfood LCHF


30-40m

2-6

4

fr. 829 kr
En färdig LCHF-matkasse för er som äter enligt den dieten. 100% fri från kolhydrater av alla slag. Kan beställas som laktosfri.
Mat & Ro® LCHF

Mat & Ro® LCHF


30-40m

2-6

4-6

fr. 889 kr
En lyxig LCHF-matkasse fylld med spännande recept och inspiration. Kan beställas som laktos- och fiskfri.
Mat & Ro® Wellneskasse

Mat & Ro® Wellneskasse


30-40m

2-6

5

fr. 939 kr
En välgörande matkasse fylld med långsamma kolhydrater och andra nyttigheter. Passar personer som äter GI-kost.
Veckansmiddag LCHF matkasse

Veckansmiddag LCHF matkasse


30-40m

2-6

3-5

fr. 729 kr
En perfekt sammansatt LCHF-kasse för er som äter enligt LCHF-dieten. Strikta recept med max 5-10 gram kolhydrater.
Veckansmiddag GI matkasse

Veckansmiddag GI matkasse


30-40m

2-6

5

fr. 939 kr
En GI-matkasse för långsam utsöndring av kolhydrater för att hålla blodsockret under kontroll. Finns i 5 utföranden.
Middagsfrid® Kalorismarta

Middagsfrid® Kalorismarta


25-40m

4

3-5

fr. 799 kr
En extra nyttig och kalorismart matkasse från Middagsfrid® med fiberrika middagar under 650 KCAL/portion.
GI-Boxen

GI-Boxen


5-10m

1

10-40

fr. 699 kr
GI-boxen kommer med färdiglagade GI-måltider för en effektiv viktminskning och en idealvikt som består.
Mathem Gör Din Egen

Mathem Gör Din Egen


30-45m

2-20

2-20

fr. 229 kr
Skräddarsy er meny på några klick - gör den LCHF, GI & Keto-anpassad, utan fisk/fläsk, barnvänlig, ekologisk, laktosfri m.m.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Frågor och svar

Går man verkligen ner i vikt?
Om man äter enligt recepten, inte småäter och samtidigt har en aktiv livsstil (exempelvis promenerar) så kan man gå ner i vikt. Den gyllene regeln är att förbränna mer kalorier per dag än man förbrukar, oavsett val av viktminskningsmetod.
Garanterar leverantören att man går ner i vikt?
En leverantör kan aldrig garantera att man går ner i vikt eftersom andra omständigheter också påverkar viktnedgången utöver kosthållningen. Däremot kan de ge rådgivning och andra rekommendationer.
Hur nyttigt är innehållet?
Recepten har tagits fram med fokus på en hälsosammare kosthållning. Detta innefattar mycket näringsrika måltider utan processade råvaror eller snabba kolhydrater, där grönsaker och naturliga råvaror tar en stor plats.

Måltider med fokus på hög förbränning och nedtrappning av sötsuget

Samtliga matkassar har utformats för en progressiv viktminskning om man går enligt recepten, tränar/aktiverar sig och inte fuskar genom att småäta på kvällarna. Såväl GI som LCHF är två viktminskningsmetoder där man antingen utesluter eller ersätter kolhydrater, en sockerart. LCHF utesluter kolhydrater helt, medan GI ersätter de snabba kolhydraterna med långsamma kolhydrater eftersom socker är boven till att vågen vägrar röra på sig.

GI, 5:2 eller LCHF?

GI-dieten passar dig som fortfarande vill äta kolhydrater, men långsamma sådana. Långsamma kolhydrater tas upp av kroppen under en längre tid, och håller sockersuget under kontroll. LCHF utesluter kolhydrater helt ur kosten och man undviker därför socker, vilket är grundorsaken till övervikt i dagens samhälle.

Forskning har erkänt LCHF som viktminskningsmetod (läs de senaste vetenskapliga studierna här och här på engelska) och som snabbare ger resultaten på vågen man är ute efter, vilket är orsaken till att LCHF är ett bättre alternativ om man snabbt vill gå ner i vikt. Det är fortfarande viktigt att kombinera en aktiv livstil och äta under 2500 KCAL per dag.

LCHF GI

Hälsosam kost med lågt KCAL (under 500 kcal)

En person som inte styrketränar bör äta mellan 2 000 – 2 500 kalorier per dag, men det är lätt hänt att den siffran sticker iväg bara genom att exempelvis ta en stor cappuccino. Kombinera det med stillasittande framför datorn & TV:n – och vips så ser du en helt annan siffra än du förväntade dig nästa gång du ställer dig på vågen.

Det finns en rad olika matkassar som fokuserar på hälsosam mat med lågt KCAL och kalorisnåla maträtter. Till det räknar man kompletta middagar under 500 kalorier/portion där allt från lax med avokadokräm till broccoligratäng med kyckling hör till det vanliga.

500 kcal/dag + 5:2-dieten för snabbare viktreducering

Om man vill gå ner i vikt ännu snabbare så kan man under en kortare period hålla sig till totalt 500 kalorier per dag, vilket innebär att man äter en större måltid om dagen, alternativt mindre portioner flera gånger per dag. Kombinera det med 5:2 dieten för bättre resultat.

När man uppnått målvikten så bör man successivt återgå till 3 måltider om dagen (frukost, lunch, middag), men för att behålla den så bör man fortsätta med 5:2-dieten.

Källa (svenskhalsokost.se) & källa (tasteline.com)

ViktVäktarnas SmartPoint-system

ViktVäktarnas fokuserar på kaloriintaget och storleken på portionerna vilket innebär att man äter mindre och nyttigare versioner av det mesta. Tack vare deras SmartPoint-system kan man fortfarande äta gott och hälsosamt, samtidigt som du drar ner på sockret och det mättade fettet enligt WW Flex™-programmet.

Återkommande råvaror i Viktväktarnas matkassar är bönor, groddar, fisk, kyckling, nötkött, blomkål, pasta, grädde och ris. Recepten som ingår i hälsokassarna är perfekt sammansatta för en lyckad viktnedgång där middagarna anpassats för att hålla dig mätt längre och minska sötsuget.

Läs mer om ViktVäktarna

Gå ner i vikt med ett vegetariskt kostschema

Simple Feast, Årstiderna och Träningsmat är de enda leverantörerna som marknadsför kalorisnåla vegoboxar, och som tagit fram helvegetariska och veganska alternativ för att gå ner i vikt. Dessa matkassar passar personer som försöker kickstarta sin viktminskningsresa genom en 100% plantbaserad kost.

Populära leverantörer 2022 & nya uppstickare 2023

2022 fick leverantören Better Feast utmärkelsen ”Middagskassens mest sålda matkasse” – detta gör Better Feast till den viktminskningskasse som blev populärast bland våra besökare. Nu är vi snart halvvägs in i 2023 och än så länge så är HelloFresh den mest sålda matkassen, men allt kan förändras innan 2023 är över. Nya uppstickare för 2023 är Träningsmat med fokus på hälsosam kost, Smakbox och Ostogram.