Fruktkasse

Fyll på fruktskålen regelbundet med färska, goda frukter genom en fruktkasse i samband med din matkasseleverans. Här har leverantörerna tagit fram intressanta mixar med 2,5-4 kg vanliga, såväl som ovanliga frukter att ha hemma när behovet av en färsk frukt uppstår. Perfekt som mellanmål, efterrätt – eller varför inte göra en fruktsallad?

Här listar vi leverantörer med fruktkassar och fruktlådor, oftast både ekologiska och FairTrade®-märkta. De beställs som tilläggskasse, men kan ibland köpas separat.

Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Linas Fruktkasse

Linas Fruktkasse


-

2-4

-

27 kr/port.

fr. 79 kr
Få hem 100% ekologiska och/eller Fairtrade®-märkta frukter veckovis. Perfekt till fruktsallad eller som mellanmål.
Middagsfrid® Fruktkasse

Middagsfrid® Fruktkasse


-

2

-

73 kr/port.

fr. 145 kr
Fyll fruktskålen regelbundet! Beställ en välfylld fruktkasse med 3-3,5 kg färska EKO- och kravmärkta frukter.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Frågor och svar

Kan man lägga till matvaror i fruktkassen?
Om leverantören har en egen matbutik, som tex. Hemköp, så går det utmärkt att lägga till andra separata varor ur butiken. Om leverantören inte har en egen matbutik så går det inte att lägga till varor i efterhand.
Vilken fruktkasse är billigast?
Den billigaste fruktkassen är Veckansmiddags nya fruktpåse som startar från 59 kr. Denna fruktpåse finns i 2 olika utföranden och kommer därför med olika mängder frukt. Priset kan ändras beroende på utbud.
Måste man prenumerera?
Man behöver inte starta en prenumeration, dock kräver alla leverantörer att man beställer en annan matkasse ur utbudet samtidigt som man beställer sin fruktkasse. Se vilka leverantörer som har fruktkassar här.

Frukt ingår i Livsmedelsverkets rekommendationer

Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer ska en vuxen person äta runt 500 gram frukt och grönt om dagen, 400 gram för barn vilket motsvarar ungefär 3 frukter och 2 stora nävar grönsaker per dag. Bäst är såklart att äta en allsidig – och färgglad – kost med en stor variation av olika matvaror, och här ingår frukten som en basråvara som man på dagligen bör konsumera.

Frukt tillför inte bara viktiga näringsämnen som enzymer, vitaminer och fibrer som stärker vårt immunförsvar och låter oss förbli friska; den ger oss också naturlig energi i form av äkta socker direkt från naturen.