Simple Feast, dundersuccén i Danmark har äntligen kommit till våra svenska kök och passar dig som söker det hälsosammare vegoalternativet med fokus på klimatsmart, plantbaserad kost.

Kött, fisk och fågel är helt uteslutet utan här kommer proteinet från grönsaker och naturliga, växtbaserade fetter utan att kompromissa med varken inspiration eller smak. Naturligtvis levereras Simple Feast färdiga matkasse i FSC-godkända pappkartonger till din dörr.

Recension / Rabattkoder / Koncept & affärsidé / Utbud

Besök Simple Feast (4.4/5 i betyg)
25% rabatt på
4 matkassar + fri frakt
T.o.m. september 30, 2020 - Exklusiv
25% rabatt på de 4 första matkassarna + fri hemleverans för alla nya kunder hos Simple Feast.
Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Green (Vegan) Feast Box

Green (Vegan) Feast Box


10m

2-5

3

fr. 740 kr

Nyttigare än såhär blir det inte - en 100% vegansk, EKO-matbox som mestadels består av plantbaserad kost.

Family Feast

Family Feast


10-15m

2-5

3

fr. 699 kr

Nyhet hos Simple Feast! En barnvänligt och klimatvänlig matkasse på samma gång, alltid 100% ekologisk (vego alt. vegan).

Green Feast (lakto-ovo-veg)

Green Feast (lakto-ovo-veg)


10m

2-5

3

fr. 740 kr

En ren hälsobox med 80% plantbaserat och 20% lakto-ovo som kickstartar din hälsoresa. För ny, re-charged energi.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Recension om Simple Feast som matkasseleverantör

Ledorden hos Simple Feast är hälsa vilket genomsyrar deras affärsidé, budskap och måltider. De färdigplanerade middagarna passar dig som inte vill lägga för mycket tid i köket, utan middagarna serveras på under 10 minuter. De plantbaserade ingredienserna inspirerar dig till en hälsosammare livsstil och givetsvis till dig som söker en 100% vegansk eller vegetarisk matkasse som gärna provat på ett klimatsmartare val.

Rabattkoder

Spara pengar med en Simple Feast rabattkod. Här listar vi alla aktuella rabattkoder och exklusiva deals som är giltiga för dagens datum på utvalda matkassar eller hela utbudet. Läs villkoren/aktivera rabatten genom att klicka på ”Visa rabattkod” nedan.

25% rabatt på 4 matkassar + fri frakt
T.o.m. september 30, 2020 - Exklusiv
25% rabatt på de 4 första matkassarna + fri hemleverans för alla nya kunder hos Simple Feast.

En revolution inom matkasseindustrin

Vi svenskar blir mer och mer medvetna om den ohederliga mat- och köttindustrin, vilket gör att vi blir mer måna om att äta rätt – och det är här Simple Feast kommer in. Simple Feast satsar på närproducerade råvaror från från ekologiska och godkända gårdar, där hållbarhet är prio för en värld som även nästa generation kan uppleva, på samma sätt som vi.

Genom att äta rätt och plantbaserat sparar du inte bara tid, du får även i dig alla nödvändiga näringsämnen som stabiliserar blodsockret och renar kroppen inifrån och ut.

Koncept och affärsidé

De färdiglagade matboxarna kommer helt rätt i tiden, och om du inte är en matlagningsentusiast så är Simple Feast ett riktigt bra, snabblagat alternativ. Färdiglagad mat brukar oftast vara onyttig och bestå av hälsofarliga tillsatser, så kan du ändå vara säker på att middagarna består av ett perfekt komplement till vad kroppen verkligen behöver.

Simple Feast beskriver hälsofördelarna såhär: ”En växtbaserad kost kan reducera risken för hjärt-, och kärlsjukdomar, typ 2 diabetes och vissa typer av cancer. Det hjälper dig också att hålla ditt kolesterol-, och blodtrycksnivåer låga.”

Lika viktigt är det att tänka på vår planet och klimat genom att köpa och konsumera rätt sorts råvaror, för minimal belastning på naturen som dessutom minskar matsvinnet.

Steg för steg-instuktioner (vid en beställning)

Det är enkelt att lägga en beställning, antingen via hemsidan direkt eller via deras enkla app som fungerar för både iOS (Apple-telefoner) samt Android (övriga telefoner som Samsung eller Google Pixel). Här ingår även recept och kostrådgivning kring hur du äter bättre.

  1. Klicka på den matbox du önskar beställa i listan ovan, du skickas direkt till Simple Feast (öppnas i ett nytt fönster). Där ställer du in vilket utförande du vill ha (antal personer/antal middagar), klicka därefter på ”Beställ” där du anger postnumret.
  2. Du ombeds skapa ett konto eller loggar in om du är kund sen tidigare. Om du är ny kund så ombads du ange adress, här kontrolleras även att du är inom ramen för Simple Feast utkörningsområde. Om du har en rabattkod så anger du den i detta skede.
  3. Samtliga måltider lagas och paketeras i klimatsmarta förpackningar som levereras direkt till din dörr måndagar mellan 17 – 22:00 till en kostnad av 59 kr.
  4. En prenumeration startas i samband med beställningen som du enkelt pausar eller ändrar under ’Mina sidor’.

Betalmetoder och fakturaalternativ

Simple Feast accepterar kortbetalning med Visa, Mastercard och JBC (kreditkort för Quickpay). Det går utmärkt att betala med faktura via Sveriges vanligaste faktureringsservice Klarna Faktura. Fakturan kommer tillsammans med din matbox eller via e-post och förfaller inom 30 dagar.

Kontaktuppgifter

Kontaktas enklast via Facebook , via telefonnummer 08 420 029 90 eller genom att skicka ett mail till  kundservice@simplefeast.com. Huvudkontorets adress är Feast Kitchen AB, Blekholmsterassen 36, 111 64 Stockholm, Sverige.

Slutsats

Simple Feast är för dig som skänker en extra tanke till vår planet. Fokus ligger på minimalt med belastning på naturen, utan att kompromissa med plånbok, tid eller hälsa.

Det positiva: Samtliga måltider levereras i FSC-godkända pappkartonger och den plastliknande förpackningen är tillverkad av PLA (polyaktid). Du kan återanvända förpackningarna eller återvinna dom som restavfall, vilket gör Simple Feast det mest klimatvänliga alternativet idag.
Det negativa: Tidigare hade man endast utkörning i Stor-Stockholm, men nu har nu utökat sina leveransområden till hela Malmö och Göteborg vilket vi sett fram emot, men det bästa hade varit hemleverans över hela Sverige.

Veckomeny och recept som kan förekomma (exempel)

Var vecka presenteras en ny meny för både den veganska och lakto-ovo-vegetarianska kassen där var måltid vanligtvis består av en varmrätt, sallad och bröd. Alla ingredienser ingår och är i säsong så du slipper tänka på att ha olika komplement hemma, exempelvis olika sorters kryddor.

Några exempel på middagar som förekommit i tidigare leveranser är Sweet ’n’ Sour grönsaker med stekt ris, svampbullar och stekt potatis, minestronesoppa med tomater och smörbönor, pulled veggie-burger med rötbetor och ostronskivling.