Middagsfrid har varit de svenska hushållens favorit i över ett decennium och har sedan starten levererat matkassar fyllda med klimatsmarta EKO-råvaror och unika recept som uppskattas av de flesta.

Här finns en rad olika matkassar året om eller anpassade för säsongen, från vegetariskt och extra barnvänligt till bisto-, frukt-, melliskassar och näringsrika frukostkassar för en extra bra start på dagen. Med nya recept är den ena veckan inte den andra lik och ger en bra variation.

Recension / Rabattkoder / Koncept & affärsidé / Utbud

Besök Middagsfrid (4/5 i betyg)
Upp till 300 kr rabatt
på valfri matkasse
T.o.m. september 30, 2019 - Exklusiv
Middagsfrid firar att de blev bäst i test 2019 och ger alla nya kunder upp till 300 kr rabatt på valfri matkasse
Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Middagsfrid (original)

Middagsfrid (original)


35-45m

2-4

3-5

fr. 465 kr

Originalkasse i flera olika utföranden, perfekt för er med äldre barn som vill ha roligt i köket. Vardagsmat + helgmiddag (EKO).

Middagsfrid Barnkasse

Middagsfrid Barnkasse


30-45m

4

4

fr. 545 kr

En ekologisk (minst 50% eko), grön barnkasse med nyttig mat som barnen känner igen. Extra grönsaksstavar ingår.

Middagsfrid Snabba

Middagsfrid Snabba


25-35m

4

3

fr. 645 kr

Extra snabba, men fortfarande lika utsökta recept som tar runt ~25 minuter packa upp, tillaga och servera.

Middagsfrid Flexitariankasse

Middagsfrid Flexitariankasse


20-30m

2-4

4

fr. 445 kr

Flexitariankassen är en av Middagsfrids populäraste kasse och innehåller fågel, fisk, veggies efter säsong. 25% EKO.

Middagsfrid Vegokasse

Middagsfrid Vegokasse


30-45m

4

3

fr. 395 kr

Så gott, och så hälsosamt! En god matkasse med minst en växtbaserad middag för er som söker ett 100% vegetariskt alternativ.

Middagsfrid melliskasse

Middagsfrid melliskasse


-

5-7

-

fr. 99 kr

Mellanmålskasse fylld med smoothies, bars, filbröd, frukt, energibollar och mycket mer. Räcker till 5-7 personer.

Middagsfrid Fruktkasse

Middagsfrid Fruktkasse


-

2

-

fr. 145 kr

Fyll fruktskålen regelbundet! Beställ en välfylld fruktkasse med 3-3,5 kg färska EKO- och kravmärkta frukter.

Middagsfrid presentkort

Middagsfrid presentkort


20-45m

2-4

2-5

fr. 395 kr

Matkasseleverantören som vann Bäst i Test av både Aftonbladet och SVT Plus. Serverar upp till 5 middagar för 2-4 personer.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Recension om Middagsfrid som matkasseleverantör

Middagsfrid var faktiskt världens första färdigkomponerade matkasse och har sedan starten fokuserat på att leverera färska, goda och hälsosamma råvaror och varierande recept utan att kompromissa med kvalitet eller pris. Här fokuserar man på ekologiskt utan tillsatser för en hållbar, mer klimatsmart värld och det är därför inte svårt att förstå varför Middagsfrid fått topprecensioner av såväl kunder som testpaneler över hela Sverige.

Middagsfrid har inte bara klassiska middagskassar med stöd för Á la Carte, de var även först med den omtalade frukostbrickan (pausad för tillfället, kommer tillbaka då och då) innehållandes näringsrika frukostar med lyxråvaror vilket ger energin man behöver för en utmärkts start på dagen.

Rabattkoder

Spara pengar och dra ner på månadens matkostnader med en exklusiv Middagsfrid rabattkod. Här listar vi alla aktuella rabattkoder och exkluva deals som är giltiga för dagens datum.

Upp till 300 kr rabatt på valfri matkasse
T.o.m. september 30, 2019 - Exklusiv
Middagsfrid firar att de blev bäst i test 2019 och ger alla nya kunder upp till 300 kr rabatt på valfri matkasse

Koncept och affärsidé

2007 grundades idén om att få helt färdiga matkassar gratis till dörren och var faktiskt den första av sitt slag i Sverige, det enda mottagaren behövde göra var att tillaga måltiderna efter de förplanerade recepten. Detta blev sedan stardard och anammas av en mängd matkasseleverantörer runtom hela landet idag.

Till dagens datum har Middagsfrid levererat över 300.000 färdiga matkassar till svenska hushåll, och har dessutom tagit sig över Atlanten. Konceptet är och har alltid varit att satsa på att vara extra klimatsmarta genom minskat utsläpp av CO2 och smart preparerade menyer för minimalt med matsvinn.

Steg för steg-instuktioner (vid en beställning)

2. Middagsfrid noterar din beställning direkt, du får en bekräftelse via mail, och sedan packas dina varor ihop inom 1-2 veckor beroende på när leveransen ska ske, samt levereras såklart direkt till dörren helt kostnadsfritt. Du behöver vara hemma. Leveransen sker någon gång mellan 17.00 – 22.00, och du anger frekvensen i leveransen, en gång i veckan eller varannan vecka. Kassarna levereras sedan färdiga i papperskassar.

  1. Klicka på den matkasse du vill beställa, därefter ombeds du ange din adress (eller logga in om du är kund sedan tidigare) för att kontrollera att leverans verkligen sker till din hemadress
  2. Din beställning registreras direkt, här bestämmer du samtidigt leveransschema och anger ett tidspann som varierar beroende på var du bor (söndag/måndag/tisdag)
  3. Chauffören hör av sig en stund före leverans, men du behöver inte vara hemma. Då ställs hela matkassebeställningen utanför din dörr och ansvaret går över till dig. Om du inte känner dig trygg med detta så kan du be schauffören leverea till en granne som du litar på.
  4. Du lagar maten enligt ordningen i veckosedeln. Här ingår 100% Glad kund-garanti vilket innebär pengarna tillbaka om du inte skulle vara helt tillfreds med beställningen.

Betalmetoder och fakturaalternativ

Middagsfrid har alla vanliga betalmetoder, bl.a. betalkort (VISA, Mastercard och American Express) samt pappersfaktura alternativt e-faktura som kommer via e-post några dagar efter hemleverans. Om man önskar pappersfaktura så tillkommer en avigavgift om 45 kr/faktura, val av betalningsmetod anger man under “Mina sidor” efter att man skapat ett konto.

Kontaktuppgifter

Middagsfrid kundservice nås enklast via e-post på kundservice@middagsfrid.se eller via Facebook . Huvudkontorets adress: Sankt Paulsgatan 22B, 118 48 Stockholm.

Slutsats

Med deras stora utbud av inspirerande matkassar för alla tillfällen och säsonger, fri hemkörning, unika recept vi aldrig sett tidigare och schyssta priser och rabatter för såväl nya som tidigare kunder så ger vi Middagsfrid toppbetyget 5/5.

Det positiva: Fick även utmärkelsen Årets mest medvetna matbutik. Fraktfri leverans direkt till dörren och unika recept framtagna av deras egna nutritionist för bästa näringsinnehåll är en av Middagsfrids bästa egenskaper. Här har man heller inget krav på bindningstid (avboka nästa order minst 9 dagar före leverans).
Det negativa: Beroende på vilken matkasse du beställer, så kan du behöva ha en del “bra att ha-ingredienser” hemma. Ibland kan den listan kännas lite lång.

Veckomeny och recept som kan förekomma (exempel)

Middagsfrid har en rad unika recept med fokus på hälsa och klimat. Några recept som tidigare förekommit i deras matkassar är exempelvis:

  • Pasta med gul zucchini, knaprig halloumi och syrad grädde
  • Färsgryta med syrad grädde och pressgurka
  • Frikadeller med mustig tomatsås och fetaost
  • Biffar med äppelmos, gräddsås och kokt potatis
  • Kyckling med rostad potatis, coleslaw och egen BBQ-sås