Kockförberedd matkasse

Dessa kockförberedda matkassar kommer nästan helt klara, där det enda du behöver göra är att värma upp såserna, steka köttet och skära salladen. Gott, enkelt och extra snabblagat. Leverantörerna i denna kategori har lång erfarenhet av matlagning, och vet vad som krävs för att minimera tiden (och disken) i köket.

Ingen av matkassarna innehåller halvfabrikat, förfrysta råvaror eller liknande metoder för att snabbt tillaga maten. Istället serveras kockförberedda såser, ingredienser och grytor som går snabbt att värma upp. Här har man prioriterat fräscha ingredienser och lyxiga recept som tar drygt en halvtimme från spis till bord – i princip nästan klart.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass
Sortera efter
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
MatKomfort Premium

MatKomfort Premium


30-35m

1-8

4

78 kr/port.

fr. 650 kr
Gott, snabbt & lyxigt! Premiumkassen är MatKomforts populäraste matkasse. Passar ensamhushåll som stora hushåll.
MatKomfort Bas

MatKomfort Bas


10-15m

4-8

4

59 kr/port.

fr. 1095 kr
MatKomforts snabbaste matkasse där du får ta det lugnt och ugnen får arbeta istället. Här tar en middag ca. 10 minuter.
Mat & Ro® Kockens Förberedda Låda

Mat & Ro® Kockens Förberedda Låda


25-35m

2-6

4

75 kr/port.

fr. 969 kr
Kockens Förberedda matkasse kommer med färdiga såser och smaksättare för snabb tillagning och minimalt med disk.
Middagsfrid® Bistrokasse (Urban Deli)

Middagsfrid® Bistrokasse (Urban Deli)


10-15m

2-4

3

67 kr/port.

fr. 599 kr
Bistrokassen i samarbete med restaurangen & saluhallen Urban Deli. Lättlagat och kockförberett - 3 recept/vecka.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Spara tid i köket med smarta genvägar

Matkassarna i denna kategori blir extra snabblagade eftersom leverantörens kockar redan förberett de mesta i matväg som kräver en minimal insats, istället för att leverera färdigrätter som värms upp i micron. Detta innebär att en middag tar runt 15-25 minuter, istället för standard 40 minuter – perfekt för er som har småbarn hemma och har ont om tid eller vill spendera mer tid vid middagsbordet än i köket.

Priserna är något högre för de kockförberedda matkassarna. Orsaken är att man lagt mer tid på förberedelse, paketering och planering.

Dela arbetet i köket med kocken

Kocken har förberett och lagat såserna, köttet är kryddat och biffarna är redan förmade. Du behöver bara ha något att steka i. Inte alla, men en del matkassar, bl.a. MatKomfort Bas, har inte skickat med grönsaker för att det ska gå ännu snabbare. Du kan alltid göra en egen sallad vid sidan av.

Innehåll och recept

Recepten i matkassarna är väldigt enkla att ta till sig och är inte mer komplicerade än andra kassar. Innehållet består av protein i form av en animalisk råvara, sås, grönsaker (beroende på utförande) och kolhydrater (spannmål som potatis, ris etc.). Läs mer om innehållet och veckosedel i respektive matkasserecension.

Leverantörer av nästan klara matkassar

I dagsläget finns det tre (3) aktiva leverantörer av kockförberedda matkassar; Middagsfrid, Mat & Ro och MatKomfort. Den ena är lyxigare än det andra, men det de har gemensamt är att middagarna går snabbt att tillaga – vilket låter er spara dyrbar tid i köket. Läs mer om matkassens innehåll och egenskaper genom att klicka på -symbolen till höger om namnet.