HelloFresh är en relativt ny matkasseleverantör i Sverige men som varit verksamma på den internationella marknaden länge. Här skräddarsyr du din egna matkasse som du vill med mängder av inspirerande recept, alternativt beställer en färdig matkasse ur deras noggrant utvalda utbud.

Här står säsongsbaserade recept i fokus för att kunna garantera inspirerade middagar för den rådande årstiden. Recepten är dessutom oftast ekologiska med råvaror från nära gårdar.

Recension / Rabattkoder / Leverans / Recept / Utbud

Besök HelloFresh (4/5 i betyg)
Upp till 925 kr
rabatt på 4 matkassar
T.o.m. december 31, 2021 - Exklusiv
30% rabatt på de två (2) första kassarna + 20% rabatt på den 3:e & 4:e kassen inkl. fri hemleverans med vår nya rabattkod.
Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
HelloFresh Klassiska (original)

HelloFresh Klassiska (original)


30-40m

2-4

3-5

fr. 519 kr

HelloFresh populäraste matkasse fylld med säsongsråvaror. Byt ut recept hur du vill och komponera din egna meny.

HelloFresh Vegetariska

HelloFresh Vegetariska


25-40m

2-4

3-4

fr. 519 kr

En helvegetarisk matkasse med naturliga proteiner och nyskördade grönsaker. Byt ut recepten och skapa en egen meny.

HelloFresh Barnvänliga

HelloFresh Barnvänliga


30-40m

4

3-5

fr. 699 kr

Extra barnvänliga middagar med spännande råvaror som barnen tycker om och känner igen. Kan skräddarsys.

HelloFresh Snabbt & Enkelt

HelloFresh Snabbt & Enkelt


15-30m

2-4

3

fr. 519 kr

HelloFresh snabbaste och enklaste matkasse. En middag tar 15-30 minuter att förbereda, tillaga och servera.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Recension om HelloFresh

HelloFresh är ett intressant alternativ för de hushåll som söker en helfärsk matkasse utan bindningstid. Grundidén går ut på att skapa en veckomeny med de recept som ni gillar mest (en matkasse kommer alltid med 10 olika recept/vecka) eller beställa matkassen som den är med sina 3-5 förbestämda recept. Recepten kan ändras och bytas ut upp till 4 dagar innan leverans utan extra kostnad, och därmed kan ni skräddarsy er egna matkasse så den blir precis som ni vill ha den.

HelloFresh har tagit fram 4 olika matkassar, en vegetarisk, en lättlagad, en klassisk och en barnanpassad variant med mellan 3-5 måltider per matkasse, och passar hushåll mellan 2-4 personer.

Ingrediensernas ursprung står högt upp på listan. HelloFresh har därför endast MSC eller ASC-certifierad fisk fångad i skandinaviskt vatten, köttet är alltid svenskt och de flesta råvaror är ekologiska i den mån det går. Måltiderna består av en animalisk råvara, lakto-ovo vegetariska tillbehör och kolhydrater som potatis eller ris – hela kostcirkeln i en middag.

Rabattkoder

Prova en matkasse från Hello Fresh och spara pengar på den första beställningen med en rabattkod. Här ser du alla rabattkoder och välkomstpremier som är giltiga idag.

Upp till 925 kr rabatt på 4 matkassar
T.o.m. december 31, 2021 - Exklusiv
30% rabatt på de två (2) första kassarna + 20% rabatt på den 3:e & 4:e kassen inkl. fri hemleverans med vår nya rabattkod.
270 kr rabatt vid prenumeration av nyhetsbrev
Gäller tillsvidare
Signa upp på HelloFresh nyhetsbrev och få 270 kr rabatt på nästan beställning av valfri matkasse.

Koncept och affärsidé

Hela konceptet går ut på att skapa middagar rätta för årstiden, tack vare de högkvalitativa råvarorna och grönsakerna som alltid köps in lokalt under säsong. Om det nalkas sommar så kan innehållet bestå av bl.a. färskpotatis, nyplockade bär, tomater och rödbetor, medan vi hittar sådant som kål i fina färger, morötter och palsternacka och pumpa under vinterhalvåret. Gott, enkelt och klimatsmart.

HelloFresh vision är även att på ett inspirerande sätt låta hushållen komponera sina egna menyer. Flexibelt är ledordet, vilket innebär att man kan ändra menyn nära leverans. När du gör din beställning så startar en prenumeration igång, dock utan bindningstid så du kan när som helst pausa, hoppa över och avbryta leveranserna om du vill.

Steg för steg-instruktioner och leverans

  1. Klicka på den matkasse som du vill beställa ovan. På leverantörens hemsida modifierar du matkassen genom att ange antalet middagar och personer. Logga därefter in genom att skapa ett konto.
  2. Bestäm leveranstid och leveransdatum via leveranskalendern. Fri utkörning till Stockholm, Göteborg, Malmö sker söndag mellan kl. 16-22:00, måndag-tisdag mellan kl. 17-22:00. Till resten av städerna kommer leveransen måndag-tisdag mellan kl. 8-19:00.
  3. Matkassen körs ut till din angivna adress och lämnas utanför din dörr om du inte är hemma. Oroa dig inte – råvarorna ligger på ispåsar så du har gott om tid att ta dig hem. HelloFresh har ingen bindningstid och du kan därför avsluta/pausa kassen upp till 4 dagar innan leverans.

Leverans

HelloFresh har kostnadsfri hemleverans över hela Sverige med undantag Gotland, vissa portnummer på landsbygden samt postboxar. Innan beställning så kontrollerar HelloFresh att de kan leverera hem till dig, och om allt ser bra ut så bestämmer du hur ofta du ska få hem matkassen, veckovis eller varannan vecka.

Budbilen kör därefter ut dina varor till din dörr i en isolerad matbox med ispåsar så maten håller sig färsk, om du mot förmodan inte skulle vara hemma.

Betalmetoder och fakturaalternativ

HelloFresh samarbetar med Klarna så du kan bestämma om du ska betala med kort (betalkort och kreditkort) eller faktura. Om du betalar med kort så dras betalningen i samband med första leveransen. Om du valt Klarna Faktura så har du 30 dagar på dig att betala (efter hemleverans).

Kontaktuppgifter

Kontaktas via e-post eller telefon +46 858 097 065 helgfria vardagar fram till kl. 22:00 (undantag onsdag, torsdag och fredag). Huvudkontorets adress står inte specificerad.

Slutsats

HelloFresh är en traditionell matkasseleverantör i den mån att de kör fram hela beställningen till din dörr, men där tar liknelserna mellan konkurrenterna slut. Extra fräscha råvaror, skräddarsydda lösningar med 10 recept att komponera din egna meny på, tillsammans med bra priser gör att HelloFresh får ett högt betyg av oss.

Det positiva: Recepten har anpassats efter vad som finns i säsong hos de lokala leverantörerna vilket också garanterar råvarornas höga kvalitet. Matkassarna är väldigt prisvärda, dvs. man får mycket för pengarna. Man kan skapa sin egna veckomeny. Ett stort plus är att leveranserna sker till dörren utan extra kostnad.
Det negativa: Det finns endast tre (3) matkassar i utbudet. Ingenting för intolerans eller liknande kostbehov, som laktos- eller glutenfria matkassar. Det finns ett vegetariskt alternativ, men inte veganska eller flexitariska.

Meny och recept i HelloFresh matkassar (har förekommit tidigare)

Det mesta är snabblagat, men en del recept har upp till 50 minuter tillagningstid – dock beror det på att det ska tillagas en längre stund i ugnen.

  • Venetiansk kycklingpasta med honung, tranbär och valnötter
  • Amerikansk ostburgare med potatisklyftor, karamelliserad lök och aioli
  • Halloumi och örtcouscous med rostade grönsaker och gräddfil (vegetarisk)
  • Lax med spenatsås knapriga morotsremsor och parmesan