GI-matkasse

GI står för Glykemisk Index och är förenklat ett mått på hur lång tid det tar för kroppen att förbränna olika typer av livsmedel. När man äter livsmedel med lågt GI så förbränns det långsammare av kroppen, och effekten blir förenklat att man får ett ett stabilt intag av olika sockerarter. Beroende på hur snabbt eller långsamt sockerarten tas upp av kroppen så delas det upp i två kategorier – snabba och långsamma kolhydrater.

Nedan listar vi alla GI-anpassade matkassar med hemleverans till dörren från välkända leverantörer som Bra Mat Hemma, GI-Boxen och Mat & Ro®. Läs mer om matkassen och se andra kunders åsikter genom att klicka på -symbolen till höger om matkassens namn.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
GI-boxen (färdigrätt)

GI-boxen (färdigrätt)


5-10m

1

10-40

fr. 695 kr

GI-boxen kommer med färdiglagade GI-måltider för en effektiv viktminskning och en idealvikt som består.

Mat & Ro® Wellneskasse

Mat & Ro® Wellneskasse


30-40m

2-6

5

fr. 739 kr

En välgörande matkasse fylld med långsamma kolhydrater och andra nyttigheter. Passar personer som äter GI-kost.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Fungerar verkligen GI-metoden för att gå ner i vikt?

Har livsmedlet ett högt GI så bryts det ner fort, medan ett lågt GI gör att det tar längre tid för kroppen att processa och bryta ned det som resulterar i ett stabilt intag av kolhydrater (sockerarter). Man slipper därmed den ohälsosamma sockerkicken som först överbelastar sockerdepåerna, sen planar ut och tvingar kroppen att fylla på depåerna igen – det är då sockersuget uppstår.

Genom att äta långsamma kolhydrater så stabiliseras kroppens blodsocker och den direkta effekten blir att man får en längre mättnadskänsla, normaliserat sötsug och en hälsosam viktnedgång. GI-metoden är därför en erkänd metod för att gå ner i vikt på ett bra sätt utan att chocka kroppen eller eliminera kolhydrater för gott (som LCHF-metoden gör).

GI som livsstil

GI-kosthållningen är mer en livsstil eftersom vikten stabiliseras och stannar där när du nått din idealvikt, men kan sticka iväg igen om du återgår till snabba kolhydrater, som godis och snabbmat. Om du aldrig tidigare ätit GI-anpassade måltider så kommer du efter bara några dagar känna dig friskare, hälsosammare och några kilo lättare.

GI-recept och innehåll

Med en GI matkasse är recepten anpassade för metoden där man prioriterar långsamma kolhydrater och en fettsnål kost. Här ingår en animalisk råvara, grönsaker och en kolhydrat som naturris, sötpotatis m.m. Då och då förekommer bröd av något slag, oftast av rågvete. Se exempelmeny med recept under respektive kasse.