GI-matkasse

GI står för Glykemisk Index och är förenklat ett mått på hur lång tid det tar för kroppen att förbränna olika typer av livsmedel. När man äter livsmedel med lågt GI så förbränns det långsammare av kroppen, vilket resulterar i ett stabilare intag av olika sockerarter. Beroende på hur snabbt eller långsamt sockerarten tas upp av kroppen så delas det upp i två kategorier – snabba kolhydrater och långsamma kolhydrater.

Nedan listar vi alla GI-anpassade matkassar med leverans till dörren från leverantörer som Veckansmiddag, GI-Boxen och Mat & Ro®. Läs mer om matkassen och läs andra kunders recensioner genom att klicka på -symbolen till höger om matkassens namn.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
GI-boxen (färdigrätt)

GI-boxen (färdigrätt)


5-10m

1

10-40

fr. 695 kr

GI-boxen kommer med färdiglagade GI-måltider för en effektiv viktminskning och en idealvikt som består.

Veckansmiddag GI matkasse

Veckansmiddag GI matkasse


30-40m

2-6

5

fr. 623 kr

En GI-matkasse för långsam utsöndring av kolhydrater för att hålla blodsockret under kontroll. Finns i 5 utföranden.

Mat & Ro® Wellneskasse

Mat & Ro® Wellneskasse


30-40m

2-6

5

fr. 789 kr

En välgörande matkasse fylld med långsamma kolhydrater och andra nyttigheter. Passar personer som äter GI-kost.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Frågor och svar

Går man verkligen ner i vikt med GI-metoden?
Grundidén är att man minskar intaget av (snabba) kolhydrater och fett, vilket är en erkänd metod för att snabbt och hälsosamt gå ner i vikt. Om man av någon anledning inte går ner i vikt så kan man prova Turbo-GI.
Hur ser en GI-anpassad middag ut?
Middagarna består oftast av en proteinkälla (kött, fisk, kyckling etc.), alla slags grönsaker och sallader samt en kolhydrat som långsamt tas upp av kroppen, exempelvis grovbröd, råris, fullkornspasta m.m.
Hur hälsosam är GI-mat?
GI är en erkänd viktminskningsmetod som klassas som hälsosam eftersom man minskar på mängden snabba kolhydrater, vilket vår kropp ändå inte behöver. GI bidrar därmed till ett stabilt blodsocker.
Finns det några rabattkoder?
Två av leverantörerna vi listar här har nykundspremier och rabattkoder som ger dig rabatt på din första beställning av GI-matkassen. Du hittar den högsta rabatten när du klickar på "Visa rabatt" under kassen.

Fungerar verkligen GI-metoden för att gå ner i vikt?

Har livsmedlet ett högt GI så bryts det ner fort, medan ett lågt GI gör att det tar längre tid för kroppen att processa och bryta ned det som resulterar i ett stabilt intag av kolhydrater (sockerarter). Man slipper därmed den ohälsosamma sockerkicken som först överbelastar sockerdepåerna, sen planar ut och tvingar kroppen att fylla på depåerna igen – det är då sockersuget uppstår.

Genom att äta långsamma kolhydrater så stabiliseras kroppens blodsocker och den direkta effekten blir att man får en längre mättnadskänsla, normaliserat sötsug och en hälsosam viktnedgång. GI-metoden är därför en erkänd metod för att gå ner i vikt på ett bra sätt utan att chocka kroppen eller eliminera kolhydrater för gott (som LCHF-metoden gör).

GI som livsstil

GI-kosthållningen är mer en livsstil eftersom vikten stabiliseras och stannar där när du nått din idealvikt, men kan sticka iväg igen om du återgår till snabba kolhydrater, som godis och snabbmat. Om du aldrig tidigare ätit GI-anpassade måltider så kommer du efter bara några dagar känna dig friskare, hälsosammare och några kilo lättare.

GI-recept och innehåll

Med en GI matkasse är recepten anpassade för metoden där man prioriterar långsamma kolhydrater och en fettsnål kost. Här ingår en animalisk råvara, grönsaker och en kolhydrat som naturris, sötpotatis m.m. Då och då förekommer bröd av något slag, oftast av rågvete. Se exempelmeny med recept under respektive kasse.

Hemleverans till en mängd svenska städer och kringliggande orter utan extra kostnad ingår automatiskt om inget annat anges.