Lakto-ovo-vegetariska matkassar

Lakto-ovo är den vanligaste typen av vegetarianism och innebär att man äter ägg, ost, grädde men utesluter vissa animaliska produkter som kött, fisk, fågel ur sin kost. En lakto-ovo-vegetarisk matkasse passar därför både långvariga vegetarianer som söker ny inspiration i köket, men även för personer som vill testa på en helvegetarisk kost ett tag. Här listar vi vegokassar för upp till 6 personer, inkl. barnvänligt och flexitariskt.

Med vår filtreringsfunktion kan du snabbt sortera efter antal personer/middagar och prisklass. Du får en översikt över tillagningstid, pris och rabattkoder. Sortera efter lägst pris per matkasse/portion, nyheter, betyg m.m.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass
Sortera efter
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Middagsfrid® Vegokasse (lakto-ovo)

Middagsfrid® Vegokasse (lakto-ovo)


30-45m

2-4

3-5

fr. 589 kr
Så gott, och så hälsosamt! En god matkasse med minst en växtbaserad middag för er som söker ett 100% vegetariskt alternativ.
HelloFresh Vegetariska (lakto-ovo)

HelloFresh Vegetariska (lakto-ovo)


25-40m

2-4

3-4

fr. 519 kr
En helvegetarisk matkasse med naturliga proteiner och nyskördade grönsaker. Byt ut recepten och skapa en egen meny.
Linas Vegetariska (lakto-ovo)

Linas Vegetariska (lakto-ovo)


20-35m

2-4

3-5

fr. 549 kr
En sund matkasse med grön inspiration med näringsrika middagar (lakto-ovo-vegetarisk). Kan skryddarsys.
Veckansmiddag Vegetariska (lakto-ovo)

Veckansmiddag Vegetariska (lakto-ovo)


25-35m

2-6

4

fr. 759 kr
En lakto-ovo vegetarisk kasse med en stor mängd EKO och KRAV-märkta råvaror. Går att beställa som gluten-/laktosfri.
MatKomfort Vego Premium

MatKomfort Vego Premium


30-40m

2-6

3

fr. 795 kr
En vegetarisk premiumkasse från MatKomfort. Passar er som vill äta grönt & hälsosamt (lakto-ovo). Innehåller löpe.
Familyfood Vegetariska

Familyfood Vegetariska


20-40m

2-6

4

fr. 759 kr
En lakto-ovo-vegetariskt matkasse för er som vill äta en kost fri från animaliska produkter. Finns även som laktosfri.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Hur äter en lakto-ovo-vegetarian?

En lakto-ovo-vegetariansk kosthållning innebär att att man övervägande äter vegetabiliska livsmedel, men utesluter animalier i sin kost inklusive fisk – men fortfarande äter ägg, ost och liknande matprodukter. När man utesluter det ena så behöver man ersätta (proteinet) med något annat, vilket lett till att lakto-ovo-recepten noggrant komponerats för att uppfylla alla kroppens näringsbehov med en frisk blandning av alla slags proteiner från växtriket.

Hampa, bönor, tofu och oumph är några av de basingredienser som mättar på ett bra sätt, smakar gott och uppskattas av kroppen. Givetvis fylls rätterna med härliga grönsaker och fina råvaror efter säsong. Detta gör också att man endast äter råvaror som naturligt växer under den specifika årstiden istället för växthus.

Inte en trend, inte en diet

Att äta vegetariskt är inte en trend eller diet, utan det handlar om medvetande. När vi inte bara har vår egna hälsa i åtanke men även andra levande varelser kan vi göra ett aktivt val och avstå kött, och få uppleva alla dess fördelar. Dessutom är vegetarisk mat god och är ofta mycket billigare än motsvarande matkassar med kött.

Hälsosamt, gott och många nya smaker

I och med att man äter mycket växtbaserat så kommer man automatiskt få uppleva nya smaker man kanske inte provat tidigare. Vegetarisk kost behöver inte vara mer komplicerad än annan mat, i all sin enkelhet är de vegetariska alternativen lättare att tillaga, sparar tid och samtidigt tillåts kreativiteten flöda.

Leverantörer av lakto-ovo-anpassade matkassar i hela Sverige

Linas Matkasse, HelloFresh, Middagsfrid®, MatKomfort och Veckansmiddag – det vill säga 80% av marknadens alla leverantörer – har minst en lakto-ovo-vegetarisk matkasse i sitt utbud. Fri hemkörning direkt till dörren ingår automatiskt (om inget annat anges).