Ecoviva är en erfaren leverantör med stort engagemang i det ekologiska, klimatsmarta och hälsosamma. Såväl recept som råvaror och ingredienser har ett grönt fokus vilket lett till att samtliga matkassar har ett 90%-igt ekologiskt innehåll.

Ecoviva har ingen bindningstid utan här kan du fritt beställa matkasse när det passar er, eller starta en prenumeration. Här finns barnkassar, lekto-ovo-veg, matkassar vid intolerans m.m.

Recension Rabattkoder Leverans Betalning Menyer Utbud

Besök Ecoviva (2/5 i betyg)
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Ecoviva Matkasse Klassiska (ekologisk)

Ecoviva Matkasse Klassiska (ekologisk)


30-40m

4

4

69 kr/port.

fr. 1109 kr
Ecovivas populäraste matkasse med 90% ekologiskt innehåll för er som vill äta gott men samtidigt klimatsmart.
Ecoviva Barnvänlig

Ecoviva Barnvänlig


30-40m

4

4

69 kr/port.

fr. 1109 kr
En ekologisk barnanpassad kasse med säsongsbetonade recept och ingredienser. Passar er med äldre barn.
Ecoviva Gluten- & laktosfri

Ecoviva Gluten- & laktosfri


30-40m

4

4

72 kr/port.

fr. 1149 kr
En varierad matkasse med klimatvänligt innehåll för er med en laktos- och glutenfri kosthållning. Runt 90% ekoråvaror.
Ecoviva Lakto-ovo Vegetariska (ekologisk)

Ecoviva Lakto-ovo Vegetariska (ekologisk)


30-40m

4

4

63 kr/port.

fr. 1009 kr
En lakto-ovo vegetarisk matkasse med proteinkällor från det gröna växtriket. Har vunnit Bäst i test 2020
Ecoviva Flexitarian

Ecoviva Flexitarian


30-40m

4

3

82 kr/port.

fr. 979 kr
En ekokasse med extra mycket långsamma kolhydrater och fullkornsalternativ. Här varvas veggish, fisk och fågel.
Ecoviva Gluten- & laktosfri (vegetarisk)

Ecoviva Gluten- & laktosfri (vegetarisk)


30-40m

4

4

66 kr/port.

fr. 1049 kr
En gluten- och laktosfri kasse med 90% ekoråvaror för er med intolerans som söker ett helvegetariskt alternativ.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Recension om Ecoviva

Ecoviva har i nästan ett decennium levererat ekologiska matkassar hem till dörren och har 6 basmatkassar inklusive en fruktlåda. Dock har utbudet varit detsamma väldigt länge, vilket innebär att Ecoviva satsar på varierande råvaror och inspirerande recept istället för att månadsvis ta fram nya matkassar. Utbudet idag täcker de flesta kostbehov, men inte alla. Dock kan det finnas logistiska orsaker till att det inte går att ha fler alternativ idag.

Priser

Här kostar en matkasse runt 1000-lappen vilket är lite dyrare än de flesta konkurrenter, men detta beror bland annat på det ekologiska innehållet. Den billigaste matkassen är den vegetariska, medan den dyraste är den ekologiska barnkassen. Skillnaden är under 100-lappen.

Rabattkoder hos Ecoviva

Spara pengar när du beställer din matkasse hos Ecoviva. Här visar vi alla aktuella rabattkoder för matkassar och tilläggskassar som är giltiga för dagens datum online hos Ecoviva. Om det saknas rabattkoder så finns det inga giltiga deals.

Koncept och affärsidé

Konceptet hos Evovica är väldigt enkelt och tydligt – att leverera matkassar med råvaror som är ekologiska och klimatsmarta. Ecoviva vill också bidra till att assistera de mindre lantbruken, och därmed informera oss svenskar om att det finns små leverantörer och gårdar som gör fantastiska råvaror utan att blanda i de stora livsmedelsaffärerna.

Här hittar vi relativt okända men exklusiva tillverkare som Fontana (specialister på vegetarisk grekisk mat), Vikingsun (fräsch, asiatisk mat) och Korvhantverk Stockholm som alla är specialiserade inom sin unika nisch, men som inte finns därute på hyllorna.

Hos Ecoviva finns ingen snabbkasse, de vill att mat ska få ta sin tid att laga. Det ska helt enkelt vara lika lika roliga att laga maten som att äta den, och vi tycker de uppfyller det genom att ta en titt på recepten.

Steg för steg-instuktioner och leverans

Man lägger sin beställning enklast via hemsidan eller genom att ringa till Ecoviva (se kontaktuppgifter nedan).

  1. Klicka på den matkasse du vill beställa i listan ovan, därefter skickas du direkt till Ecovivas hemsida (öppnas i nytt fönster). Därefter klickar du på ”Beställ” längst ner på sidan, därefter anger du postnummer och e-postadress.
  2. I nästa steg anges en rabattkod eller presentkortskod (om du har en sådan). Har du inget av det så klickar du på ”Nästa”. I steget efter anger du vilken matkasse du vill beställa, samt hur ofta den ska levereras.
  3. Matkassen levereras söndagar över hela Sverige mellan kl. 15:00 – 22:00 kostnadsfritt. Du meddelas om leveranstiden via e-post/SMS och ser var budbilen är i realtid.
  4. Bestäm om du vill starta en prenumeration i samband med beställningen, eller endast beställa en engångskasse. Du kan pausa eller ändra prenumerationen när du är inloggad.

Betalmetoder och fakturaalternativ

Ecoviva tillåter alla vanliga betalningsmetoder: E-faktura, kortbetalning (Visa, Mastercard), autogiro eller pappersfaktura. Vid fakturabetalning så gör Ecoviva en kreditupplysning.

Kontaktuppgifter

Supporten kontaktas via via Facebook , via telefon 08-410 210 02 eller genom att skicka ett mail via  kontaktformuläret på hemsidan. Huvudkontorets adress är Frukthandlarvägen 7, 120 44 Årsta, Sverige.

Slutsats

Ecoviva är leverantören för dig som söker ekologiska middagar till rimliga priser. Här prioriterar man obesprutade grönsaker, fisk enligt WWF:s rekommendationer (för hållbart fiske), KRAV-märkta animalieprodukter och unika råvaror som inte kan köpas i butik. De kallar det ’svenskt mathantverk’, och vi på Middagskassen.se håller med.

De har dessutom vinnit bäst i test hos 10 testpaneler, bl.a. SVT Plus, Aftonbladet, TT Nyhetsbyrå och andra välkända tidningar och företag.

Det positiva: Klimatsmart, minimalt med svinn och exklusiva råvaror gör att Ecoviva utmärker sig extra framför andra leverantörer. Klimatkompenserar alla transporter. Bra priser och låga portionspriser. Mestadels ekologiskt.
Det negativa: Saknar ett helekologiskt alternativ.

Recept hos Ecoviva (har förekommit tidigare)

Här tar Ecovivas kockar fram nya menyer respektive vecka. Nya recept anpassade för säsong och årstid. Några exempel på middagar som förekommit i tidigare leveranser är:

  • Smörbakad fisk i paket med primörer och citron
  • Ryggbiff med råstekta rotfrukter och rödlöks- & parmesansmör
  • Italienska burgare med handbakat bröd och klyftpotatis
  • Rotfruktssoppa & ugnspannkaka med hallonsylt
  • Italienska färsbiffar med rostad potatis och morot & pesto-rossosås

Har du provat Ecoviva? Lämna din åsikt!

Har du testat denna leverantör? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt

Helena W

07 maj 2024
Första receptet vi lagade smakade riktigt bra. Dock är vi väldigt besvikna på andelen ekologiska varor. Håller verkligen inte med om beskrivningen här att det skulle vara 90% eko. Hade väntat mig mycket mer av en matkasse som kallar sig ”eco”viva. Varor där vi vet att det finns många ekologiska alternativ (varav många del dessutom är svenska), t.ex. pasta, svamp, citron, risottoris, grillost, lök och morötter(!). Detta sänker betyget för mig. Varför betala mer för en ekokasse när den faktiskt inte är det?

Niclas Andersson

05 nov 2023
Fantastiskt fina råvaror och roliga recept. Inte nån annan kasse som har t.ex. reninnanlår… Så skönt att slippa tänka på vad man ska laga och även få prova på nya rätter.