Billiga matkassar med låga portionspriser

Beställ en extra billig matkasse med hemleverans till ett lågt portionspris från 29.31 kr (billigast i skrivande stund). Passar studenter, pensionärer och mindre hushåll som är i behov av att skära ner på matbudgeten eller bara vill handla mat billigare utan att behöva planera veckans matsedel.

Här levereras en färdig matkasse med ingredienser för upp till 5 middagar som du lagar från grunden, utan att behöva ta till halvfabrikat eller fastna i enformiga recept.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass
Sortera efter
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Better Feast Klassiska (original)

Better Feast Klassiska (original)


10-15m

2-5

3-5

55 kr/port.

fr. 449 kr
En välbalanserad måltidskasse med enkla rätter som går fort att värma upp och servera. 25% rabatt för nya kunder.
Mathem Gör Din Egen

Mathem Gör Din Egen


30-45m

2-20

2-20

11 kr/port.

fr. 229 kr
Skräddarsy er meny på några klick - gör den LCHF, GI & Keto-anpassad, utan fisk/fläsk, barnvänlig, EKO, laktosfri m.m.
City Gross Billiga

City Gross Billiga


30-40m

4

4

29 kr/port.

fr. 469 kr
City Gross billigaste matkasse med hemlagad mat och välplanerade recept. Passar små hushåll, studenter och pensionärer.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Perfekt för små & mellanstora hushåll som vill sänka matbudgeten

Har du mer månad kvar än lön eller vill du bara sänka matbudgeten för en tid? I denna kategori visar vi färdiga och prisvärda matkassar från välkända leverantörer som serverar goda men billiga middagar för upp till 5 personer. Om ni är 1-2 personer går det utmärkt att göra matlådor dagen efter. Här listar vi även utvalda matkassar med extra låga prova-på priser, samt de som har så stora rabatter att portionspriset blir under 30 kr per portion.

Låga portionspriser under 30 kr

De färdiga recepten är anpassade för måltider som kostar runt 20-30 kr istället för standard 50-80 kr per middag. Beställ antingen med hemkörning till dörren eller gratis upphämtning i butik. Priserna hålls bland annat nere genom att veckomenyn startas om var 14:e vecka. Du kan läsa mer om detta i respektive matkasserecension.

Fler tips för att hålla matkostnaderna nere

Här delar vi med oss av våra tips för att dryga ut matbudgeten och hålla matkostnaderna nere. Tänk på att inte alla tips passar alla, men det kan vara givande att få nya perspektiv som du kanske inte har övervägt tidigare. Kolla in tipsen nedan och om du har egna idéer om hur man kan sänka matbudgeten, tveka inte att dela dem med oss på hello@middagskassen.se. Vi ser fram emot att höra från dig och kommer att lägga till dina tips här.

 • Planera måltider och avvik inte från inköpslistan
 • Genom att planera måltider i förväg kan man köpa bara det som behövs, vilket minskar impulsköp och matsvinn.

 • Ät dig riktigt mätt innan du handlar
 • Ät en komplett måltid så du verkligen känner dig mätt – sedan kan du åka och handla. Detta gör att alla eventuella impulsköp som godis och sådant troligtvis inte åker med i kundvagnen eftersom man varken är hungrig eller sötsugen. Glöm inte att affärerna gör allt de kan för att de där onödiga köpen ska slinka med i kundvagnen, som att ha godishyllan vid kassorna.

 • Köp i bulk och storpack
 • De flesta varor är billigare i större förpackningar – kolla på prislappen, oftast finns det en liten text där pris per styck eller pris per kilo anges. Ett exempel är äpplen där priset kan visas per äpple eller per kilo, så man enklare ska kunna se vilka äpplen som är billigast.

 • Sätt en matbudget och ta med miniräknaren
 • Var inte rädd att stå med en miniräknare och kalkylera priserna direkt i butiken – detta kan bidra till att inte gå över matbudgeten som du bestämt redan i förväg att du ska hålla.

 • Använd rabattkuponger och handla på rea
 • Håll utkik efter rabatter och andra deals i matbutiker eller använd appar som har aktuella rabatter. Några av dessa är Ibatta, Groupon, Honey, RetailMeNot & Checkout 51 (Cashback-appar), Flipp, Rabble och Matpriskollen. Ladda ner dessa direkt i AppStore eller Google Play.

 • Ät soppa till förrätt – och mindre kött
 • Ät gärna en stor soppa som förrätt innan huvudmåltiden – detta mättar mer än man tror och kan bidra till att man därför äter mindre av huvudmåltiden. Kött är ofta en av de dyrare ingredienserna, så genom att att ha några vegetariska måltider i veckan kan du minska kostnaderna.

 • Tillaga mat från grunden
 • Färdigmat och halvfabrikat är ofta dyrare än att laga mat från grunden – googla efter recept på internet – det finns hur mycket som helst! Dessutom är det hälsosammare, eftersom man vet vad man stoppar i sig.

 • Släng aldrig rester
 • Se till att alla rester äts upp, eller frys ner dom till en annan dag – restmat kan ofta omvandlas till en ny måltid. Ett exempel kan vara att den överblivna pastan som egentligen var till köttbullarna blandas ihop med lite pesto och vips så har du fått pestopasta!

 • Satsa på storkok
 • Tillaga mycket av något och frys in det. Detta kan du sedan äta flera dagar i rad, och extra fördelaktigt blir det när du köper nedsatta matvaror i bulk som du tillagar direkt och fryser in i portioner.

 • Dumpstring
 • Dumpstring innebär att man dyker ner i en mataffärs container när de stängt. Detta är en kontroversiell lösning som inte görs av särskilt många – men det kan vara en utväg. Observera att det kan innebära hälsorisker – så gör det inte om du inte vet hur man vet vilka matvaror som är ätbara och inte.

Här visar vi användbara länkar för att se hur andra människor gör för att maximera sin sopdykning:

En Facebook-grupp där man tipsar varandra om dumpstring (öppnas i ny flik).
Hur dumpstring fungerar & fördelar/nackdelar (öppnas i ny flik).