Pescetarisk matkasse

Håller du dig till en allsidig kost men gärna provar på de nyttigare mattrenderna alla pratar om så kan en pescetarisk matkasse vara rätt för dig. Måltider som är pescetariska utesluter kött från landbaserade kreatur medan all typ av fisk, men även ägg och ost, går bra. Du kommer därför få ta del av en mix av mer hälsosamma middagar och nya recept.

Här listar vi alla pescetariska matkassar som utesluter nöt, fläsk och fågel och där middagarna mestadels består av nytänkade vegetariskt och fiskrätter.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Årstiderna Pescetariska

Årstiderna Pescetariska


30-40m

2-4

3

fr. 375 kr

Nylanserad matkasse som låter er ta del av det bästa från det pescetariska köket. Passar stora som små hushåll.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Vad är en pescetarian?

Att äta pescetariskt eller att vara en pescetarian innebär att man rör sig mer åt det vegetariska hållet men fortfarande inkluderar fisk i kosten. Istället för kött så äter man i en pescetariskt kost härliga grönsaker och växtbaserade råvaror likt bönor, tofu och frukt av alla slag, samtidigt som man får i sig naturlig Omega 3, 6 och 9 via fisken. Fisk är det rekommenderade sättet att få i sig naturligt, fleromättat fett.

De pescetariska matkassarna är därför hälsosammare till skillnad mot exempelvis en lakto-ovo-matkasse som helt utesluter fisk.

Pescetarianska köket har fokus på fisk och grönt

Hälsosamma och goda fiskrätter finns i alla delar av världen och därför kan du förvänta dig både klassiska rätter som torsk med färskpotatis inspirerat från vår svenska matkultur, men även middagar med kryddigare inslag från länder som Asien. En del fiskrecept är direktinspirerade från medelhavet. Här förekommer också frestande pastarätter, matiga soppor och vegetariska grytor för extra vardagslyx.

Det pescetarianska köket uppskattas av personer (och barn) i alla åldrar eftersom det går att variera i en oändlighet. Bara genom att byta ut köttet mot en bit fisk eller exempelvis quorn gör det inte bara mer hälsosamt, det blir godare också.

Leverantörer som täcker hela Sverige

I skrivande stund finns det en leverantör som tagit fram färdiga pescetariska matkassar för hemleverans, Årstiderna. Leverans sker över hela Sverige utan extra kostnad i en vacker träbox som kan återvinnas eller användas för förvaring.