Pescetariskt

Håller du dig till en allsidig kost men gärna provar på de nyttigare mattrenderna alla pratar om så kan en pescetarisk matkasse vara rätt för dig. Måltider som är pescetariska utesluter kött från landbaserade kreatur medan all typ av fisk, men även ägg och ost, går bra. Du kommer därför få ta del av en mix av mer hälsosamma middagar och nya recept.

Nedan kommer vi lista alla pescetariska matkassar som utesluter nöt, fläsk och fågel och där middagarna mestadels består av nytänkade vegetariskt och fisk. I dagsläget finns inga pescetariska matkassar för hemleverans men så fort det dyker upp en, så kommer vi att lista den här.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Vad är en pescetarian?

Att äta pescetariskt eller att vara en pescetarian innebär att man rör sig mer åt det vegetariska hållet men fortfarande inkluderar fisk i kosten. Detta innebär att man i regel fokuserar på fler växtbaserade råvaror likt bönor, tofu och givetvis en härlig blandning frukt och grönt. De pescetariska matkassarna kan därför vara något hälsosammare i motsats till exempelvis en lakto-ovo-matkasse som helt utesluter fisk vilket är en erkänd källa till Omega 3, 6 och 9.

Pescetarianska köket med fokus på fisk

Hälsosamma och goda fiskrätter finns i alla delar av världen och därför kan du förvänta dig såväl klassiska rätter som torsk och potatis taget från vår svenska husmanskost, men även kryddigare inslag från Asien och andra fiskrecept med inspiration från medelhavet. Här förekommer också frestande pastarätter, matiga soppor och vegetariska grytor för extra vardagslyx.

Det pescetarianska köket uppskattas av personer (och barn) i alla åldrar eftersom det går att variera i en oändlighet. Bara genom att byta ut köttet mot en bit fisk eller exempelvis quorn gör det inte bara mer hälsosamt, det blir godare också.

Leverantörer som täcker hela Sverige

I skrivande stund finns det inga leverantörer som har pescetariska matkassar för hemleverans. För framtida referenser ingår alltid fri frakt direkt till dörren hos samtliga leverantörer utom City Gross som tar en utkörningsavgift om 50 kr, annars kostnadsfritt vid upphämtning i närmsta City Gross-butik.