Pescetariska matkassar

Håller du dig till en vegetariskt kost men gärna unnar dig en och annan fiskrätt då och då så är en pescetarisk matkasse rätt för dig. Middagar som är pescetariska är nyttiga, hälsosamma och innovativa, men utesluter rött och vitt kött som nöt, fågel och fläsk. Du kommer därför få ta del av många nya recept där vegetariskt (men även fisk, kräfta, räka, krabba och hummer) får ta stor plats.

Här listar vi alla fisklådor och pescetariska matkassar med fokus på veggish och fisk. Om du har en budget, klicka på ’ Prisklass’.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass
Sortera efter
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Factor Pescetariskt

Factor Pescetariskt


4-10m

1

4-14

110 kr/port.

fr. 560 kr
Älskar du olika sorters fisk, skaldjur och veggish men avstår all annan kött? Då är den pescetariska matboxen rätt för dig.
Ishavet Prova-på-lådan

Ishavet Prova-på-lådan


-

2-4

-

300 kr/port.

fr. 1198 kr
En 3,5 kgs fisklåda för er som vill prova att få hem fisk - här ingår bl.a. torskryggfilé, laxrygg, Premium-loin & laxburgare.
Ishavet Prova-på-vardagslyx

Ishavet Prova-på-vardagslyx


-

2-4

-

375 kr/port.

fr. 1498 kr
Lyxa till det i vardagen hemma med en välfylld fisklåda med lyxräkor XXL, rödingfilé, torskryggfilé samt laxburgare.
Ishavet Prova-på-kundfavoriter

Ishavet Prova-på-kundfavoriter


-

4

-

550 kr/port.

fr. 2198 kr
Kundernas favoriter i en välfylld fisklåda på 5 kg. Här hittar vi bl.a. laxrygg, torsk, lyxräkor (40/60) och isländsk röding.
Ishavet Skaldjurslåda

Ishavet Skaldjurslåda


-

2-4

-

375 kr/port.

fr. 1498 kr
2,6 kg med hummer, lyxräkor, pilgrimsmusslor och mycket mer för er som föredrar havets delikatesser.
HelloFresh Fisk & Grönsaker

HelloFresh Fisk & Grönsaker


30-40m

2-4

3-5

47 kr/port.

fr. 520 kr
En percetarisk kasse för er som uppskattar havets delikatesser men gärna varvar med recept från det vegetariska köket.
Årstiderna Pescetariska

Årstiderna Pescetariska


30-40m

2-4

3

64 kr/port.

fr. 469 kr
En ekologisk matkasse för er som söker det bästa från det pescetariska köket. Passar stora som små hushåll.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Frågor och svar

Hur äter en pescetarian?
En pescetarian utesluter rött kött till fullo, men äter istället mer veggish (vegetariskt) och vit fisk. Det pescetariska köket satsar därför mer på kryddor och alternativa råvaror för en större variation av smaker och aromer.
Hur kan en pescetarisk veckomeny se ut?
En veckosedel består oftast av 60% vegetariskt, 40% fisk där kräfta, räka, krabba och hummer ingår. Inspireras av en modern Miso-glaserad aubergine på måndag, räkor i indisk citronpickle på tisdag och spenatlasagne på onsdag.
Är det hälsosamt med pescetarisk kost?
Fisk är den naturligaste sättet för oss att få i oss Omega 3, 6, 9 och är tillsammans med kompletterande vegetarisk kost där proteinet kommer från växtriket ett hälsosamt och bra alternativ till annan kosthållning.

Vad äter en pescetarian?

Att äta pescetariskt – eller att vara en pescetarian innebär att man rör sig mer åt det vegetariska hållet men fortfarande inkluderar fisk i kosten. Istället för kött så äter man i en pescetariskt kost härliga grönsaker och växtbaserade råvaror likt bönor, tofu och frukt av alla slag, samtidigt som man får i sig naturlig Omega 3, 6 och 9 via fisken. Fisk är det rekommenderade sättet att få i sig naturligt fleromättat fett.

De pescetariska matkassarna är därför hälsosammare till skillnad mot exempelvis en lakto-ovo-matkasse som helt utesluter fisk.

Pescetarianska köket med fokus på fisk och grönt

Hälsosamma och goda fiskrätter finns i alla delar av världen och därför kan du förvänta dig både klassiska rätter som torsk med färskpotatis inspirerat från vår svenska matkultur, men även middagar med kryddigare inslag från länder i Asien. En del fiskrecept är direkt inspirerade från medelhavet. Här förekommer också pastarätter, matiga soppor och vegetariska grytor för extra vardagslyx.

Det pescetarianska köket uppskattas av såväl vuxna som barn i alla åldrar eftersom det går att variera i en oändlighet. Bara genom att byta ut det vanliga köttet mot en bit fisk (inklusive krabba, kräfta, räka, hummer) eller exempelvis quorn gör det inte bara mer hälsosamt, det blir godare också.

Leverantörer av pescetariska matkassar

I skrivande stund finns det en (2) leverantör som tagit fram färdiga pescetariska matkassar för leverans till dörren, Årstiderna och HelloFresh. Leverans sker över hela Sverige utan extra kostnad i en naturlig träbox som kan återvinnas eller användas för förvaring.