LCHF-matkasse

Här listar vi marknadens alla LCHF-matkassar inklusive leverantörer som låter dig plocka ihop din egna LCHF-matkasse med nyttiga lågkolhydratsrecept. En LCHF-anpassad matkasse är rätt alternativ för personer som vill hålla vikten under kontroll, samtidigt som man äter proteinrik mat fri från kolhydrater.

Vad är LCHF-metoden?

LCHF är förkortningen för Low Carb High Fat vilket kortfattat innebär att man undviker kolhydrater i sin kost, eller som mest 3-5 gram per 100 gram kolhydrater. Kolhydrater omvandlas till socker när de bryts ner av kroppen som är den största orsaken till övervikt i dagens samhälle.

Socker sätter sig främst i buken, låren och överkroppen, så att kombinera detta med ett stillasittande arbete utan att motionera så går upp i vikt. Socker och kolhydrater går hand i hand när det gäller övervikt och genom att undvika det så kan man tappa många kilon på ett effektivt sätt, och på det sättet nå sin idealvikt.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Familyfood LCHF

Familyfood LCHF


30-40m

4

2-4

fr. 679 kr

En färdig LCHF-matkasse för er som äter enligt den dieten. 100% fri från kolhydrater av alla slag. Kan beställas laktosfri.

Mat & Ro® LCHF

Mat & Ro® LCHF


30-40m

2-6

5

fr. 739 kr

En lyxig LCHF-matkasse fylld med spännande recept och inspiration. Kan beställas som laktos- och fiskfri.

Mat.se Gör Din Egen

Mat.se Gör Din Egen


30-45m

4

5

fr. 525 kr

Skräddarsy och komponera egna menyer på några klick. Modifiera så den blir utan fisk, fläsk, med eko, lakto-ovo m.m.

Bra Mat Hemma LCHF

Bra Mat Hemma LCHF


30-45m

2-6

5

fr. 739 kr

En liberal LCHF-kasse där vissa middagar innehåller mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram. Kan modifieras för strikt LCHF.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Frågor och svar

Hur många kalorier innehåller en LCHF-kasse?
En LCHF-matkasse innehåller i genomsnitt 500 kalorier per måltid. Ibland lite mer, ibland lite mindre. Egentligen tittar man inte på antalet kalorier, utan snarare antalet kolhydrater det går på 100 gram mat.
Hur fungerar LCHF-metoden?
LCHF står för Low Carb, High Fat vilket står för Låga Kolhydrater, Mycket Fett. Det är alltså inte fettet man undviker, utan tvärtom - man äter mycket mer fett, men drar ner på kolhydraterna som omvandlas till socker i kroppen.
Hur nyttigt är LCHF?
LCHF är avsevärt mycket nyttigare än andra typer av dieter eftersom man endast äter proteiner, grönsaker och fett. Man undviker kolhydrater (sockerarter) som vår kropp inte kan förbränna, en del grönsaker men även frukter.
Går man verkligen ner i vikt med LCHF?
Om man inte äter kolhydrater i form av bröd, pasta, ris och godis samtidigt som man äter mer kalorier än man förbrukar så kommer man kunna gå ner i vikt enligt forskning. LCHF är en av värdens populäraste viktminskningsmetod.

En av världens bästa metoder för snabb viktminskning

LCHF rekommenderas av dietister världen över och det finns inga nackdelar enligt forskare, trots ett livslångt intag. Du förlorar inga livsnödvändiga ämnen eftersom kolhydrater faktiskt inte tillför någonting kroppen behöver för att fungera, snarare tvärtom. Det du vinner är bl.a. kraftigare minskning av kroppsfett samt lägre risk för högt blodtryck, typ 2-diabetes och andra metabolrelaterade hälsoproblem.

Dock gäller grundregeln att du fortfarande måste förbruka mer kalorier än du stoppar i dig för att se någon effekt och för att gå ner i vikt. Om du äter enligt strikt LCHF, men inte går ner i vikt, så betyder det att du fortfarande får i dig mer kalorier än du gör dig av med. Detta gäller alla viktminskningsdieter, inte bara LCHF.

Kombinera lågkolhydratkost med träning

Genom att kombinera lågkolhydratkosten med träning så omvandlas fettet snabbare till muskler, men då kanske vågen inte rör sig lika fort eftersom muskler väger mer än fett. Efter några veckor kommer energidepåerna stabiliseras och man slipper den fluktuerande orken – vilket i sig ger kickstarten man behöver för att klara viktnedgången.

För att få rivstarten du är ute efter för en snabbare viktminskning så är det viktigt att äta enligt recepten i LCHF-matkassarna.

LCHF-recept (stenåldersdieten)

När man beställer en matkasse anpassad till LCHF så består den alltid av en animalisk råvara som kött (nöt, fläsk etc.), fisk eller fågel, proteinet kommer härifrån också. Minst 1/3 del av portionen består av ovanmarkgrönsaker och några enstaka rotfrukter, men huvudingrediensen är såsen/grytan som alltid har en hög fetthalt. LCHF-matkassen innehåller aldrig bröd, ris, potatis eller frukt.

LCHF likställs med stenåldersdieten eftersom man äter alla slags proteiner, såser, grönsaker och bär då och då.