Familyfood är en intressant leverantör som fokuserar på matkassar med fräscha råvaror från lokala producenter. Här prioriterar man ekologiskt i den mån det går med spännande recept för alla tillfällen för såväl olika dieter som kostbehov.

Utbudet består av över ett halvt dussin matkassar som dessutom går att få helt fria från laktos. Familyfood passar både stora som små hushåll som vill prenumerera eller göra engångsbeställningar.

Recension Rabattkoder Leverans Betalning Menyer Utbud

Besök Familyfood (4/5 i betyg)
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Familyfood Matkasse Klassiska (original)

Familyfood Matkasse Klassiska (original)


20-40m

2-6

3-5

fr. 799 kr
Originalet med en mix av olika kött-, fisk & vegetariska rätter, mestadels ekologiskt. Finns även som laktosfri.
Familyfood LCHF

Familyfood LCHF


30-40m

2-6

4

fr. 829 kr
En färdig LCHF-matkasse för er som äter enligt den dieten. 100% fri från kolhydrater av alla slag. Kan beställas som laktosfri.
Familyfood Barnkasse

Familyfood Barnkasse


20-40m

2-6

5

fr. 879 kr
En komplett barnkasse med råvaror och recept för er som söker mildare smaker. Finns även utan laktosprodukter.
Familyfood Vegetariska

Familyfood Vegetariska


20-40m

2-6

4

fr. 759 kr
En lakto-ovo-vegetariskt matkasse för er som vill äta en kost fri från animaliska produkter. Finns även som laktosfri.
Familyfood Flexitariska

Familyfood Flexitariska


20-40m

2-6

4

fr. 899 kr
En sund, flexitarisk matkasse utan fläsk, nöt eller processat kött. Innehåller mestadels lokalt producerade råvaror.
Familyfood Kockens Förberedda Låda

Familyfood Kockens Förberedda Låda


20-30m

2-6

4

fr. 879 kr
Här levereras en välfylld låda där det mesta redan är förberett på något vis. Går snabbare att tillaga än ordinarie kassar.
Familyfood Grillåda

Familyfood Grillåda


-

4-8

-

fr. 1295 kr
En ny grillåda med kött + såser för den perfekta grillkvällen. 2 olika storlekar. Beställ nu för hemleverans v. 23 & 28.
Familyfood Påsklåda

Familyfood Påsklåda


90-120m

6-8

1

fr. 1995 kr
En klassisk påskkasse med allt ni behöver för ett fint påskbord, inkl. goda klassiker & nya läckerheter. Beställ senast 31/3.
Familyfood Julkasse

Familyfood Julkasse


45-60m

8

1

fr. 1095 kr
Familyfood har tagit fram 2 Julkassar - en klassisk variant, och en som är kockförberedd. Begränsat antal.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Recension om Familyfood

Familyfood är en liten leverantör med ett stort utbud av matkassar där råvarorna kommer direkt från lokala producenter. Familyfood är en av få leverantörer som ofta besöker nya bönder och gårdar för att kunna fylla kassarna med ekologiska, närproducerade och framförallt goda ingredienser som inte är enkla att få tag på i vanliga fall. De blev även vinnare i galan ”Årets satsning på närproducerad mat 2013” vilket är unikt för Familyfood som leverantör.

Eftersom råvarorna är naturliga och lokalproducerade så vet du att du får det bästa för säsongen. Utöver fräscha matkassar så kommer ofta nya säsongsbaserade recept provlagade i deras egna kök tillsammans med ekologiska fruktkassar.

Priser

Priset är av det högre slaget men detta beror på att de flesta ingredienser och råvaror antingen är lokalproducerade och/eller ekologiska. I och med att priserna ökat generellt i världen och Sverige så har även matkassarnas priser ökat.

Rabattkoder

Spara pengar genom att använda en Familyfood rabattkod. Här nedan listar vi alla aktuella rabattkoder och välkomstpremier som gäller för dagens datum.

Koncept och affärsidé

Konceptet är enkelt – att genom smart upphandling med lokala producenter kunna ta fram spännande recept genom rena råvaror och säsongsgrönsaker. Affärsidén är att kunna leverera en matkasse med naturliga ingredienser, där samtliga (utom Kockens Förberedda Låda) går att få laktosfria i samband med beställning.

Steg för steg-instruktioner och leverans

Nedan hittar du en steg-för-steg guide för hur du går tillväga när du ska beställa hos Familyfood.

  1. Klicka på den matkasse som passar er bäst. Klicka i om ni vill ha en extra fruktkasse och om matkassen ska vara laktosfri. Ange hur ofta du vill ha leverans.
  2. Familyfood packar din beställning som levereras söndagar (kl. 10-22) och måndagar (kl. 14-21) beroende på var du bor. SMS skickaas ut innan leverans. Chauffören ringer på dörren och lämnar kassen utanför din dörr, då går ansvaret över till dig. Hämtar du upp matkassen i Smålands Skafferi (Grusåsvägen 3) så får du 100 kr rabatt.
  3. Du lagar maten enligt ordningen som anges i veckomenyerna (dag för dag).

Leveransområden

Söndagsleveranser sker från Ystad till Stockholm mellan kl. 10-22. Måndagsleveranser sker mellan kl 14-21 till Kalmar, Nybro, Mönsterås, Västervik, Åseda, Virserum, Målilla, Fagerhult, Hultsfred, Oskarshamn.

Betalmetoder och fakturaalternativ

Familyfood har både faktura och kortbetalning som betalalternativ. E-fakturan kommer den 20:e månadsvis med en förfallodag på 10 dagar. Pappersfaktura går också att få mot en extra kostnad om 20 kr. Påminnelseavgift (45 kr) tillkommer om fakturan inte betalats 5 dagar efter förfallodagen. Familyfood tar alla typer av kort (VISA, Mastercard etc.) där beloppet dras automatiskt vid leverans.

Kontaktuppgifter

Kontaktas via info@familyfood.se, telefon 0470 – 19 800 eller via Facebook . Huvudkontorets adress: Grusåsvägen 3, 352 45 Växjö.

Slutsats

Det positiva: Familyfood har fokuserat på närodlade, ekologiska råvaror vilket vi verkligen tycker om. Recepten är innovativa, intressanta och ser väldigt fräsha ut. Priserna är relativt rimliga i relation till innehållet. Tack vare gratis hemleverans och att alla matkassar kan fås laktosfria så ger vi Familyfood 4,5 i betyg.
Det negativa: Levererar inte till alla postadresser i Sverige. Hade varit bra med fler tilläggskassar.

Veckomeny hos Familyfoods matkassar (har förekommit tidigare)

Familyfood fokuserar mycket på naturlig mat som alla där hemma tycker om, även barnen. Enkel husman med lyxiga råvaror. Ett urval middagar som förekommit i tidigare menyer:

  • Farfalle med kycklingfilé & skogssvamp
  • Krispigt stekt falukorv med gräddkokt kål
  • Kycklingburgare med currymayo & sötpotatis
  • Krispigt stekt falukorv med gräddkokt kål

Har du provat Familyfood? Lämna din åsikt!

Har du testat denna leverantör? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här leverantören har inte fått några recensioner. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt