Vegansk matkasse

Köttfritt, hälsosamt, ekologiskt och direkt från naturen hem till er – här listar vi alla veganska matkassar med hemleverans för 1-6 personer från Linas Matkasse, Träningsmat och Veckansmiddag. En vegansk livsstil innebär att man avstår från alla animaliska produkter som ost, ägg och kött och ersätter det med plantbaserade ingredienser från växtriket – vilket är bra för både dig och vår planet.

De veganska matkassarna är lättlagade, ekologiska och passar såväl singelhushåll som stora hushåll. Sortera efter lägst pris, bäst betyg och mer nedan.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Linas Matkasse Vegan

Linas Matkasse Vegan


30-40m

2-4

3-5

fr. 659 kr
En vegansk matkasse som serverar intressanta middagar med fokus på det godaste och nyttigaste från växtriket.
Veckansmiddag Veganska

Veckansmiddag Veganska


30-40m

2-6

4

fr. 799 kr
En vegansk matkasse med gröna recept och smaker från hela världen. Går även att beställas helt fri utan gluten.
Träningsmat Veganska

Träningsmat Veganska


5-10m

1

5-30

fr. 674 kr
En vegansk matkasse med energifyllda, färgglada middagar. Kan fås som glutenfri, laktosfri, utan fisk, fläsk och nötter.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Fördelar med en vegansk kosthållning

Det finns en rad fördelar med att äta vegansk kost – veganska matvaror är oftast höga på fiber och vitaminer vilket gör vegomat till ett hälsosamt alternativ. Matkassarna ovan har en bra balans av alla livsnödvändiga vitaminer och mineraler vi behöver för att klara en energikrävande vardag, inklusive växtbaserade näringskällor för protein, zink, kalcium, B12, vitamin D, Omega 3 och andra vitaminer (som vanligtvis intas via kött).

En annan fördel är att man inte bidrar till köttindustrins utsläpp av skadliga växthusgaser. Genom att äta rena råvaror direkt från naturen så gynnar man små gårdar som fokuserar på grönsaker och frukt istället. En vegansk matkasse har välplanerade recept för att kunna garantera att alla livsviktiga näringsämnen kroppen behöver finns med, utan att behöva ta till kosttillskott.

Hälsovinster

  • Hälsosamt för kropp & knopp
  • Minskar risken för kardiovaskulära problem
  • Viktkontroll

Hälsosamt för kropp & knopp

Som tidigare nämnt så är en vegansk kosthållning ett utmärkt alternativ när man vill hålla hälsan på topp, och här ska vi förklara varför: 1. Vegansk mat är fri från animaliska produkter, vilket minskar intaget av mättat fett och kolesterol, vilket bidrar till förbättrade kolesterolvärden. Detta hittas främst i fläskkött. 2. Eftersom växtbaserad mat innehåller en högre halt av vissa näringsämnen, så får man i sig mycket fibrer. Fibrer bidrar till en bättre matsmältning. 3. I en vegansk kosthållning så äter man mycket frukt och grönsaker som i sin tur innehåller mycket antioxidanter och mineraler – vilket bidrar till ett förstärkt immunförsvar.

Minskar risken för kardiovaskulära problem

För att hålla friskt så kan det vara fördelaktigt att satsa på vegetarisk mat eftersom den innehåller låga mängder fett och kolesterol, vilket idag är den största orsaken till kardiovaskulära problem.

Viktkontroll

Stabilisera siffrorna på vågen med en växtbaserad kosthållning. Genom att enbart äta det kroppen faktiskt behöver i växtform så kan man gå ner i vikt, trots att sådan mat innehåller kolhydrater i stora mängder. Kombinationen av att äta mycket grönt och inget kött perfekt för att lyckas stabilisera vikten, och stanna där.

Den veganska middagens komponenter

Den äkta veganska middagen är främst mättande och mångsidig eftersom recepten och vegovarorna måste kompensera för det man missar i en mer allsidig kosthållning. Detta är också anledningen till att veganmiddagarna är innovativa såväl som inspirerande. Protein och fett kommer från bl.a. örter (quinoa, qampa m,m.), svamp, nötter av alla slag, bönor (tofu, tempeh, oumph m.m.), berikade spannmål, ärtväxter (bönor, ärtor, linser m.m.) och så vidare.

Couscous, falafel, bröd, potatis, pasta, bulgur och andra spannmål står för kolhydraterna medan frukter och grönsaker kompletterar den äkta veganska middagen. Gott, mättande och fullt med vitaminer av alla slag.

Leverantörer av veganska middagskassar med hemleverans

Oavsett om du aldrig tidigare ätit vegansk kost eller har erfarenhet av vegetarianism men saknar inspiration, så kan en färdig vegankasse bidra med nya idéer – här hittar ni alla leverantörer med hemleverans i hela Sverige.