Veganska matkassar

Veganskt, hälsosamt, ekologiskt och direkt från naturen hem till er – här listar vi alla veganska matkassar med hemleverans för 2-6 personer från Linas Matkasse och Veckansmiddag. En vegansk livsstil innebär att man avstår från alla animaliska produkter som ost, ägg och kött och istället ersätter det med plantbaserade ingredienser från växtriket.

De veganska matkassarna är lättlagade, ekologiska och passar såväl singelhushåll som stora hushåll. Sortera efter lägst pris, bäst betyg och mer nedan.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Linas Matkasse Vegan

Linas Matkasse Vegan


30-40m

2-4

3-5

fr. 659 kr
En vegansk matkasse som serverar intressanta middagar med fokus på det godaste och nyttigaste från växtriket.
Veckansmiddag Veganska

Veckansmiddag Veganska


30-40m

2-6

4

fr. 799 kr
En vegansk matkasse med gröna recept och smaker från hela världen. Går även att beställas helt fri utan gluten.
Träningsmat Veganska

Träningsmat Veganska


5-10m

1

5-30

fr. 659 kr
En vegansk matkasse med energifyllda, färgglada middagar. Kan fås som glutenfri, laktosfri, utan fisk, fläsk och nötter.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Fördelar med en vegansk kosthållning

Det finns en rad fördelar med att äta vegansk kost – veganska matvaror är oftast höga på fiber och vitaminer vilket gör vegomat till ett hälsosamt alternativ. Matkassarna ovan har en bra balans av alla livsnödvändiga vitaminer och mineraler vi behöver för att klara en energikrävande vardag, inklusive växtbaserade näringskällor för protein, zink, kalcium, B12, vitamin D, Omega 3 och mer.

En annan fördel är att man inte bidrar till köttindustrins utsläpp av skadliga växthusgaser. Genom att äta rena råvaror direkt från naturen så gynnar man små gårdar som fokuserar på grönsaker och frukt istället. En vegansk matkasse har välplanerade recept för att kunna garantera att alla livsviktiga näringsämnen kroppen behöver finns med, utan att behöva ta till kosttillskott.

Hälsovinster

  • Hälsosamt för kropp & knopp
  • Kan bidra till förbättrad matsmältning
  • Minskar risken för kardiovaskulära problem
  • Viktkontroll

Den veganska middagens komponenter

Den äkta veganska middagen är främst mättande och mångsidig eftersom recepten och vegovarorna måste kompensera för det man missar i en mer allsidig kosthållning. Detta är också anledningen till att veganmiddagarna är innovativa såväl som inspirerande. Protein och fett kommer från bl.a. örter (quinoa, qampa m,m.), svamp, nötter av alla slag, bönor (tofu, tempeh, oumph m.m.), berikade spannmål, ärtväxter (bönor, ärtor, linser m.m.) och så vidare.

Couscous, falafel, bröd, potatis, pasta, bulgur och andra spannmål står för kolhydraterna medan frukter och grönsaker kompletterar den äkta veganska middagen. Gott, mättande och fullt med vitaminer av alla slag.

Leverantörer av veganska middagskassar med hemleverans

Oavsett om du aldrig tidigare ätit vegansk kost eller har erfarenhet av vegetarianism men saknar inspiration, så kan en färdig vegankasse bidra med nya idéer – här hittar ni alla leverantörer med hemleverans i hela Sverige.

Linas Matkasse: Ny vegankasse 2023

En rolig nyhet i dessa kallare tider – Linas Matkasse har nu tagit fram en vegansk kasse med fokus på nytänkande recept utöver det vanliga! Läs mer om Linas Matkasse.