Vegansk matkasse

Veganskt, hälsosamt och direkt från naturen hem till dig och ditt kök. En vegansk livsstil innebär att man exkluderar allt som har med animaliska biprodukter att göra, som ost, ägg och kött och istället ersätter det med vegetabliska, plantbaserade alternativ utan att behöva ta till näringsfattiga halvfabrikat.

I dagsläget finns det fyra (4) veganska matkassar med hemleverans direkt till dörren från Simple Feast och Årstiderna, i motsats till ett dussintals vegetarianska alternativ. De veganska matkassarna är alltid snabblagade, 100% ekologiska och passar såväl singelhushåll som stora hushåll.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Green (Vegan) Feast Box

Green (Vegan) Feast Box


10m

2-5

3

fr. 740 kr

Nyttigare än såhär blir det inte - en 100% vegansk, EKO-matbox som mestadels består av plantbaserad kost.

Årstiderna Veganska

Årstiderna Veganska


40-45m

1-4

4

fr. 329 kr

Den veganska originalkassen med bas på 100% eko, vegetabiliska ingredienser och rent protein från växtriket.

Family Feast

Family Feast


10-15m

2-5

3

fr. 699 kr

Nyhet hos Simple Feast! En barnvänligt och klimatvänlig matkasse på samma gång, alltid 100% ekologisk (vego alt. vegan).

Årstiderna Veganska (glutefria)

Årstiderna Veganska (glutefria)


40-45m

1-2

4

fr. 365 kr

En 100% vegansk, glutenfri matkasse med rena och smakfulla rätter. Kommer garanterat uppskattas av hela hushållet.

Årstiderna Veganska Julmatkasse

Årstiderna Veganska Julmatkasse


100-120m

4

1

fr. 935 kr

Denna veganska Julbordskassen kommer med allt du behöver för ett komplett veganskt Julbord. Begränsat antal.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Den veganska kostens fördelar

Det finns en rad fördelar med att äta vegansk kost där den kanske viktigare är att man inte bidrar till köttindustrins utsläpp av skadliga växthusgaser. Genom att äta rena råvaror direkt från naturen så äter man på ett avsevärt hälsosammare sätt, vilket i sin tur har många fördelar. Dessutom kontrollerar man vikten lättare vilket gör att vegansk kost många gånger ses som ett bra alternativ för en effektiv viktminskning. En färdig matkasse enligt vegokosten har noggrant planerade recept för att garantera att alla livsviktiga näringsämnen kroppen behöver finns med, utan att behöva äta kosttillskott.

Man kan dessutom slippa en del fysiska problem – exempelvis minskar problem med magen vilket ofta personer som äter animaliska produkter drabbas av.

  • Innovativa recept som ger inspiration
  • Hälsosamt
  • Bidrar inte till växthusgaser
  • Viktkontroll

Den äkta veganska middagens komponenter

Den äkta veganska middagen är främst mättande och mångsidig. En enkel sallad innehåller inte allt kroppen behöver för att fungera, vilket har lett till att kockarna bakom recepten verkligen har behövt sätta inspirationen på sin spets. Detta är också anledningen till att veganmiddagar är innovativa, och inspirerande utan att kompromissa med innehållet. Proteinet och fett kommer från bl.a. örter (quinoa, qampa m,m.), svamp, osaltade nötter av alla slag, bönor (tofu, tempeh, oumph m.m.), ärtväxter (bönor, ärtor, linser m.m.) och så vidare.

Couscous, falafel, bröd, tortilla, potatis, pasta, bulgur och andra spannmål står för kolhydraterna medan frukter och grönsaker kompletterar den äkta veganska middagen som handen i handsken. Gott, mättande och inspirerande.

Leverantörer med hemleverans av vegankassar

Oavsett om du aldrig tidigare ätit vegansk kost eller har erfarenhet av vegetarianism men inspiration tryter, så kan en färdig vegankasse vara det ni behöver för att komma igång. Här listar vi alla matkasseleverantörer som satsar på veganska matkassar med leverans direkt till dörren runtom hela Sverige. Den mest originella leverantören är Simple Feast vars hela affärsidé är att endast ta fram vegetariska maträtter med ett 100% ekologiskt innehåll.