Vegansk matkasse

Veganskt, hälsosamt, mestadels ekologiskt och direkt från naturen hem till er – här listar vi alla veganska matkassar med hemleverans för 1-6 personer. En vegansk livsstil innebär att man exkluderar alla animaliska produkter som ost, ägg och kött och istället ersätter det med vegetabliska, plantbaserade varor från växtriket.

Idag finns det sex (6) veganska matkassar att beställa hem från leverantörerna Simple Feast, Veckansmiddag och Årstiderna. De veganska matkassarna är snabblagade, 100% ekologiska och passar såväl singelhushåll som stora hushåll.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Simple Feast Comfort Food

Simple Feast Comfort Food


5m

2-3

4-8

fr. 499 kr
Simple Feast färdiga grytor i glas är ett nytt, innovativt sätt att äta fräsch, 100% ekologisk vegansk mat. Bara att värma!
Season Feast

Season Feast


10-15m

2-5

3

fr. 699 kr
Nyhet hos Simple Feast! En matkasse fylld med säsongsbaserade fräscha råvaror. Finns i vegansk och vegetariskt utförande.
Årstiderna Veganska

Årstiderna Veganska


40-45m

1-4

4

fr. 329 kr
Den veganska originalkassen med bas på 100% eko, vegetabiliska ingredienser och rent protein från växtriket.
Veckansmiddag Veganska

Veckansmiddag Veganska


30-40m

2-6

4

fr. 527 kr
En vegansk matkasse med gröna recept och smaker från hela världen. Går även att beställas helt fri utan gluten.
Årstiderna Veganska (glutefria)

Årstiderna Veganska (glutefria)


40-45m

1-2

4

fr. 375 kr
En 100% vegansk, glutenfri matkasse med rena och smakfulla rätter. Kommer garanterat uppskattas av hela hushållet.
Family Feast

Family Feast


10-15m

2-5

3

fr. 699 kr
Originalet, en barn- och klimatvänlig matkasse, alltid 100% ekologisk. Finns i två olika utföranden (vego/vegan).
Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Fördelar med en vegansk kosthållning

Det finns en rad fördelar med att äta vegansk kost där den kanske viktigare är att man inte bidrar till köttindustrins utsläpp av skadliga växthusgaser. Genom att äta rena råvaror direkt från naturen så äter man på ett avsevärt hälsosammare sätt, vilket i sin tur har många fördelar. Dessutom kontrollerar man vikten lättare vilket gör att vegansk kost många gånger ses som ett bra alternativ för en effektiv viktminskning.

En vegansk matkasse har välplanerade recept för att kunna garantera att alla livsviktiga näringsämnen kroppen behöver finns med, utan att behöva ta till kosttillskott.

Hälsovinster

  • Innovativa recept som ger inspiration
  • Hälsosamt för kropp & knopp
  • Minskar risken för kardiovaskulära problem
  • Viktkontroll

Den veganska middagens komponenter

Den äkta veganska middagen är främst mättande och mångsidig eftersom recepten och vegovarorna måste kompensera för det man missar i en mer allsidig kosthållning. Detta är också anledningen till att veganmiddagar är innovativa, och inspirerande. Protein och fett kommer från bl.a. örter (quinoa, qampa m,m.), svamp, nötter av alla slag, bönor (tofu, tempeh, oumph m.m.), ärtväxter (bönor, ärtor, linser m.m.) och så vidare.

Couscous, falafel, bröd, tortilla, potatis, pasta, bulgur och andra spannmål står för kolhydraterna medan frukter och grönsaker kompletterar den äkta veganska middagen. Gott, mättande och inspirerande.

Leverantörer av veganska middagskassar

Oavsett om du aldrig tidigare ätit vegansk kost eller har erfarenhet av vegetarianism men inspiration tryter, så kan en färdig vegankasse vara det ni behöver för att komma igång. Här listar vi alla leverantörer med veganska matkassar som kör ut till dörren i hela Sverige.

Simple Feast: Bäst på vegankassar

Den mest originella leverantören är Simple Feast vars hela affärsidé är att endast ta fram vegetariska och veganska maträtter med ett 100% ekologiskt innehåll.