Veganska matkassar

Veganskt, hälsosamt, ekologiskt och direkt från naturen hem till er – här listar vi alla veganska matkassar med hemleverans för 1-6 personer. En vegansk livsstil innebär att man exkluderar alla animaliska produkter som ost, ägg och kött och istället ersätter det med vegetabliska, plantbaserade varor från växtriket.

De veganska matkassarna är lättlagade, 100% ekologiska och passar såväl singelhushåll som stora hushåll. Sortera efter lägst pris, bäst betyg och mer.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Årstiderna Veganska

Årstiderna Veganska


40-45m

1-4

4

fr. 355 kr
Den veganska originalkassen med bas på 100% eko, vegetabiliska ingredienser och rent protein från växtriket.
Veckansmiddag Veganska

Veckansmiddag Veganska


30-40m

2-6

4

fr. 799 kr
En vegansk matkasse med gröna recept och smaker från hela världen. Går även att beställas helt fri utan gluten.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Fördelar med en vegansk kosthållning

Det finns en rad fördelar med att äta vegansk kost där den kanske viktigare är att man inte bidrar till köttindustrins utsläpp av skadliga växthusgaser. Genom att äta rena råvaror direkt från naturen så äter man på ett avsevärt hälsosammare sätt, vilket i sin tur har många fördelar. Dessutom kontrollerar man vikten lättare vilket gör att vegansk kost många gånger ses som ett bra alternativ för en effektiv viktminskning.

En vegansk matkasse har välplanerade recept för att kunna garantera att alla livsviktiga näringsämnen kroppen behöver finns med, utan att behöva ta till kosttillskott.

Hälsovinster

  • Innovativa recept som ger inspiration
  • Hälsosamt för kropp & knopp
  • Minskar risken för kardiovaskulära problem
  • Viktkontroll

Den veganska middagens komponenter

Den äkta veganska middagen är främst mättande och mångsidig eftersom recepten och vegovarorna måste kompensera för det man missar i en mer allsidig kosthållning. Detta är också anledningen till att veganmiddagar är innovativa, och inspirerande. Protein och fett kommer från bl.a. örter (quinoa, qampa m,m.), svamp, nötter av alla slag, bönor (tofu, tempeh, oumph m.m.), ärtväxter (bönor, ärtor, linser m.m.) och så vidare.

Couscous, falafel, bröd, tortilla, potatis, pasta, bulgur och andra spannmål står för kolhydraterna medan frukter och grönsaker kompletterar den äkta veganska middagen. Gott, mättande och inspirerande.

Leverantörer av veganska middagskassar

Oavsett om du aldrig tidigare ätit vegansk kost eller har erfarenhet av vegetarianism men inspiration tryter, så kan en färdig vegankasse vara det ni behöver för att komma igång. Här listar vi alla leverantörer med veganska matkassar som kör ut till dörren i hela Sverige.

Simple Feast: Bäst på vegankassar

Den mest originella leverantören är Simple Feast vars hela affärsidé är att endast ta fram vegetariska och veganska maträtter med ett 100% ekologiskt innehåll.