Marley Spoon är en relativt ny leverantör av matkassar i Sverige, men har funnits på den internationella marknaden sedan 2014. Marley Spoons nutritionister och kockar tar veckovis fram 40 olika recept så ni får skapa er egna veckomeny – här är det ni som bestämmer vad som ska serveras.

Vegetariskt, barnvänligt, extra snabblagat eller hälsosamt – Marley Spoons matbox kan varieras i all oändlighet, vilket också är orsaken till att de endast har en matkasse i deras utbud.

Recension Rabattkoder Leverans Betalning Menyer Utbud

Besök Marley Spoon (2/5 i betyg)
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Marley Spoon Matkasse

Marley Spoon Matkasse


20-40m

2-4

2-6

61 kr/port.

fr. 579 kr
En matkasse för alla tillfällen - skapa er egna veckomeny, byt fritt mellan 40 nya recept i veckan.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Frågor och svar

Var levererar Marley Spoon?
Marley Spoon kör ut till 14 olika städer i Sverige och en mängd kringliggande småorter. Utkörning sker en gång i veckan, men vilken veckodag matkassen körs ut beror på var du bor.
Hur mycket kostar Marley Spoons matkasse?
En matkasse från Marley Spoon startar från 429 kr (3 middagar för 2 personer). Deras största matkasse med 4 middagar för 4 personer kostar 799 kr (med prova-på pris).
Har Marley Spoon bra omdömen?
Marley Spoon har väldigt bra kundomdömen och många återkommande kunder (baserat på vår statistik där vi ser att det är väldigt få engångsköp).

Recension om Marley Spoon

Marley Spoon är som tidigare nämnt en ny aktör på den svenska marknanden som snabbt blivit en stor konkurrent. Tack vare sitt enkla koncept med att låta kunderna skräddarsy hela matkassen från start så har de blivit en stor favorit med många återkommande beställningar och nya prenumerationer.

Marley Spoon har då och då nya kändiskockar som Marta Stewart för extra inspiration och variation av både råvaror och recept. Detta gör att denna matkasse känns innovativ, och det kommer nya recept per vecka för att variera mera och passa alla hushåll – oavsett makpreferens.

Rabattkoder

Om du funderar på att göra en beställning så kan du först se om det finns pengar att spara med en rabattkod eller välkomstpremie.

Koncept och affärsidé

Konceptet går ut på att göra det extra roligt i köket genom att låta er bestämma vilken mat ni vill äta till middag. Råvarorna är lika fräscha och recepten är lika lyxiga som hos andra leverantörer, samtidigt som ni kan modifera veckomenyn sex (6) dagar innan leverans. Föredrar ni de redan färdigkomponerade veckomenyn eller bara vill byta ut någon rätt så går det bra också. Här finns laktosfritt, vegetariskt, barnanpassat och mycket mer.

Råvarorna och ingredienserna är anpassade efter säsong, så här finns det stor chans att få en lyxig köttbit att grilla på sommaren, eller en varm soppa på vintern.

Steg för steg-instruktioner och leverans

  1. Klicka på matkassen i listan ovan – därefter kan du ändra och bestämma storlek, antal middagar (och recept). Kontrollera att de levererar till ditt postnummer – klicka på ”Nästa”.
  2. Bestäm tid och datum via leveranskalendern. Gratis utkörning till alla (14) anslutna städer inklusive kringliggande orter en gång i veckan.
  3. Matkassen körs ut till din adress som även kan spåras via Marley Spoons app (iOS & Android). Om du inte är hemma så lämnas kassen utanför din dörr.

Utkörningsområden och avgifter

Marley Spoon tar ingen utkörningsavgift oavsett ort och levererar över hela Sverige, främst i och kring storstäderna. Skriv in ditt postnummer för att se att de levererar till din adress. Leverans sker en gång i veckan (veckodag varierar beroende på adress).

Marley Spoon använder fraktbolaget Gordon Delivery med lång erfarenhet av dagsfärska råvaror. De garanterar kör i kylda fordonatt din matkasse kommer i bästa skick.

Betalmetoder och fakturaalternativ

Betalning sker med kort (Visa, Mastercard) direkt på hemsidan, via PayPal. Om man vill betala via faktura så sker det via Billpay. Vid kortbetalning dras beloppet direkt, annars gäller 30 dagar (faktura).

Kontaktuppgifter

Kontakta Marley Spoon via e-post (kontakt@marleyspoon.se) eller telefon 08 446 882 42 på vardagarna. De har sin bas i USA (MMM Consumer Brands Inc. 519 Eighth Avenue, 19th Floor New York, NY 10018).

Slutsats

Marley Spoon är en intressant leverantör med fokus på enkelhet – ett koncept som passar den som gillar att skapa sina egna menyer. Recepten har inspirerats av hälsosam kost i USA, och har anpassats till den svenska matkulturen. Priset per matkasse är av det lägre slaget och konkurrerar därför med aktörer som Hello Fresh och Linas Matkasse.

Det positiva: Nytänkande recept gör att man oftast hittar recept som kombinerar råvaror man kanske inte tänkt på innan. Hälsosam mat är alltid prioriterat vilket innebär att middagarna kommer med inslag av färska grönsaker i säsong. Fri hemleverans är ett stort plus.
Det negativa: Det finns enbart en matkasse i utbudet vilket kan vara tråkigt för den som är ute efter fler färdiga matkassar. Dock kan de beställas som vegetariska (då visas enbart vegetariska recept).

Recept i Marley Spoons matkassar (har förekommit tidigare)

Maryel Spoon har många härliga recept som ser otroligt goda ut (enligt oss). Nedan listar vi några recept utöver det vanliga som vi bara sett hos dem.

  • Poké Bowl med vannameiräkor
  • Quesadillas med getost och bönor
  • Kryddstarka kycklinglår med russin
  • Mexikansk flammkuchen med kyckling
  • Örtrisotto med vegansk mandelsås

Har du provat Marley Spoon? Lämna din åsikt!

Har du testat denna leverantör? Dela med dig av din upplevelse eller läs andras omdömen nedan.

Kundernas snittbetyg:

Den här leverantören har inte fått några recensioner. Var först med att recensera.
1 stjärna: Mycket dålig 2 stjärnor: Dålig 3 stjärnor: Medel 4 stjärnor: Bra 5 stjärnor: Utmärkt