Uppdatering 2020: Bra Mat Hemma har bytt namn till Mat & Ro®. Läs mer om Mat & Ro®.

Denna sida kommer snart att tas bort.

Bra Mat Hemma är en väletablerad leverantör med fokus på att göra det enklare i vardagen. När tiden blir knapp och det finns så mycket annat att tänka på än vad som ska serveras på middagsbordet så kan en matkasse där lättlagade recept vara lösningen man behöver.

Bra Mat Hemma planerar, handlar och levererar, du tar emot matkassen vid dörren och lagar maten. Här finns såväl laktosfria alternativ som GI, LCHF-matkassar, husmanskassar och mycket mer.

Recension Rabattkoder Leverans Recept Utbud

Besök Bra Mat Hemma (4/5 i betyg)
Du har aktiva filter och därför visas färre matkassar. Rensa filtret för att visa alla matkassar i denna kategorin.
Bra Mat Hemma Klassiska (original)

Bra Mat Hemma Klassiska (original)


30-45m

2-6

5

fr. 689 kr
En välfylld matkasse med såväl moderna som klassiska maträtter. Finns i många olika utföranden för 2-6 personer.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.

Rensa filter
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Recension om Bra Mat Hemma som matkasseleverantör

Bra Mat Hemma vill att det ska vara enkelt att laga mat, och den maten som lagas ska vara god, intressant och ha en hög igenkänninghetsfaktor. Här tar man vara på det authentiska svenska – äkta husmanskost fast i en ny, modern tappning. Mat man mår bra av och blir glad av, helt enkelt. Utbudet består av 10 olika sorters matkassar i flera olika utföranden där innehållet alltid består av färska råvaror och smaker vi känner igen från det traditionella köket.

Hos Bra Mat Hemma tar man vara på originella maträtter vilket vi på Middagskassen.se verkligen uppskattar. Att de flesta middagar går väldigt fort att tillaga gör inte saken sämre. Så om ni är ute efter en matkasse fylld med färska ingredienser och traditionella recept i ett modern utförande så är Bra Mat Hemma rätt val.

Rabattkoder

Om du aldrig beställt matkasse från Bra Mat Hemma så finns det det några intressanta välkomstpremier att ta del av. Här listar vi alla aktuella rabattkoder, exklusiva som vardagliga som är giltiga för dagens datum hos Bra Mat Hemma. Klicka på ”Visa rabattkod” för att se villkoren och ta del av kupongkoden.

Koncept och affärsidé

Bra Mat Hemma har en väldigt originellt koncept – de planerar, packar och levererar – du lagar maten. Klart. Mer behöver man inte tänka på, utom att eventuellt ha några kryddor och något att steka i hemma innan matkassen levereras. Tanken är att göra vardagen lite enklare, och lite roligare. Råvarorna är svenska i den mån det går, utan att kompromissa med lågkvalitetsprodukter eller halvfabrikat.

Steg för steg-instruktioner (vid en beställning)

Nedan hittar du en steg-för-steg guide för hur du går tillväga när du ska beställa matkasse från Bra Mat Hemma.

  1. Klicka på den matkasse som passar er bäst i listan ovan. Beroende på matkasse så anger du vilket utförande du vill ha den i, alltså antalet personer. Klicka på ’Beställ’ och där kan du göra ytterligare modifikationer. Det är i denna veva du beställer från matbutiken om du behöver det, som kaffe och steksmör.
  2. Här ställer du in hur ofta du vill ha leverans, samt när första leveransen ska ske. Om du vill hämta i butik (istället för hemleverans) så anges det här också, samt lägger till eventuella tilläggskassar och köttlådor. Klicka därefter på ”Beställ” igen.
  3. Här anger du kontaktuppgifter och om du blev värvad av någon. Matkassen levereras måndagar eller söndagar i en kylbil. Ett SMS skickas några timmar före leverans, och du kan se var chauffären är (i realtid). Om du inte är hemma meddelar chauffören dig att de lämnat matkassen på lämplig plats utanför ditt boende.

Betalmetoder och fakturaalternativ

Bra Mat Hemma använder sig av betalningsmetoderna Visa/Mastercard (kortbetalning), faktura via Klarna (antingen Klarna Faktura eller Klarna Konto). För att beställa med Klarna Konto så behöver du ha ett Klarna konto registrerat sedan innan. Aviavgift tillkommer på 25 kr/faktura, fakturan skickas till din e-post. Om du betalar med kort tillkommer ingen aviavgift.

Kontaktuppgifter

Bra Mat Hemma kontaktas snabbt och enkelt via kund@bramathemma.se, på telefonnummer 054-15 40 00 eller via Facebook . Huvudkontorets adress: I väntan på framtiden i Värmland AB, Järnvägsgatan 11, 652 25 Karlstad. Har ingen chattfunktion.

Slutsats

Det positiva: Bra Mat Hemma har ett bra och komplett utbud av matkassar, med allt från hälsosamma viktminskningskassar till enkla originalmatkassar med äkta husman. Råvarorna är nästan alltid svenska. Fri hemleverans till dörren är ett stort plus, och gör att vi ger Bra Mat Hemma ett högt slutbetyg.
Det negativa: Man får ingen information om receptets tillagningstid. Man ser heller inte vilka tillbehör som ingår (endast huvudingredienserna).

Veckomeny och recept som kan förekomma (exempel)

I och med att man inte kan se hela receptet på hemsidan så kan vi endast visa delar av receptet (såser och grönsaker visas inte). Du får med en veckomeny i matkassen när den levereras. Några middagar som kan förekomma i matkassarna är:

  • Köttfärsröra med rödbetor & rosmarin
  • Tomatbakad kyckling i form
  • Sallad med brysselkål & kalkonbacon
  • Fiskgryta med saffran & tomat
  • Färsrulle med parmesan & basilikakräm