Ärtröra på toast – så enkelt & gott!

Så gott och enkelt! Prova vårt supergoda recept på ärtröra på toast med fetaost, tomat och ruccola! Det tar bara några minuter att göra och passar perfekt till frukost, brunch eller som förrätt till en finmiddag. Det bästa är att de flesta ingredienserna redan finns hemma i köket! Receptet räcker för 4 personer.

Toast från brödrosten eller mini-bröd med/utan frön (eller ditt favoritbröd).
Fetaost (getost/ko) eller salladsost, den du gillar mest
Ruccola
Tomat

Ärtröra på toast (recept).

Den goda ärtröran

– Frysta ärtor, 3 dl (tinas snabbt i kallt vatten).
– Citronsaft/halv citron.
Olivolja, 2-3 matskedar (efter smak).
– Salt & peppar.

Gör såhär: Tina ärtorna och lägg dem i en skål (häll av vattnet så mycket du kan). Handpressa citronen 2-3 gånger rakt ner i ärtorna, sen lägg i några matskedar olivolja. Strö över rikligt med salt och peppar. Mixa med mixer några sekunder för att få en krämig röra med en och annan hel ärta. Finhacka tomaterna & rödlöken, ta fram ruccolan och annan önskad garnityr.

Gör såhär:

Ta fram toast-brödet. Ta en sked och lägg på ärtröran. Smula sönder fetaosten över ärtröran. Strö över de finhackade tomaterna. Lägg på ruccola (se bildexempel ovan). Avsluta med mycket salt och peppar. Så gott!

Extra lyx med rödlök & garnityr

Vill du göra rätten ännu mer näringsrik och lyxig? Toppa med smalt skurna rödlökskivor och en mix av solrosfrön, pumpakärnor och hampafrön! Om du söker extra crunch, prova att ta lite krossade valnötter eller mandlar. Avsluta med en skvätt balsamvinäger för extra sötma!