LCHF-matkasse

Här listar vi marknadens alla LCHF-matkassar inklusive leverantörer som låter dig plocka ihop din egna LCHF-matkasse med goda lågkolhydratsrecept. En LCHF-anpassad matkasse är rätt alternativ för dig som vill hålla vikten under kontroll, samtidigt som du äter proteinrik mat fri från kolhydrater.

Vad är LCHF-metoden?

LCHF är förkortningen för Low Carb, High Fat vilket kortfattat innebär att man utesluter kolhydrater i sin kost (eller som mest 5 gram kolhydrater per 100 gram mat). Kolhydrater omvandlas till socker när de bryts ner av kroppen, som i sin tur använder sockerdepåerna för energi. Eftersom det finns så mycket socker i de flesta vardagliga livsmedel så äter man mer socker än kroppen förbränner, och är den största orsaken till övervikt.

Socker sätter sig främst i buken, låren och överkroppen, så att kombinera detta med ett stillasittande arbete utan att motionera så går man upp i vikt. Socker och kolhydrater går hand i hand när det gäller övervikt och genom att undvika det så kan man tappa många kilon på ett effektivt sätt och nå idealvikten.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Veckansmiddag LCHF matkasse

Veckansmiddag LCHF matkasse


30-40m

2-6

3-5

fr. 479 kr
En perfekt sammansatt LCHF-kasse för er som äter enligt LCHF-dieten. Recepten består av 5-10 gram kolhydrater per 100 gram.
Mat & Ro® LCHF

Mat & Ro® LCHF


30-40m

2-6

5

fr. 789 kr
En lyxig LCHF-matkasse fylld med spännande recept och inspiration. Kan beställas som laktos- och fiskfri.
Familyfood LCHF

Familyfood LCHF


30-40m

2-4

4

fr. 679 kr
En färdig LCHF-matkasse för er som äter enligt den dieten. 100% fri från kolhydrater av alla slag. Kan beställas som laktosfri.
Mat.se® Gör Din Egen

Mat.se® Gör Din Egen


30-45m

4

5

fr. 599 kr
Skräddarsy och komponera egna menyer på några klick. Modifiera så den blir utan fisk, fläsk, med eko, lakto-ovo m.m.
Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Frågor och svar

Hur många kalorier innehåller en LCHF-kasse?
En LCHF-matkasse innehåller i genomsnitt 500 kalorier per måltid. Ibland mer, ibland mindre. Egentligen tittar man inte på antalet kalorier, utan snarare på mängden kolhydrater (max 5 gram) per 100 gram mat.
Hur fungerar LCHF-metoden?
LCHF står för Low Carb, High Fat vilket står för Låga Kolhydrater, Mycket Fett. Det är alltså inte fettet man undviker, utan tvärtom - man äter mycket mer fett, men drar ner på mängden kolhydrater.
Hur nyttigt är LCHF?
LCHF är avsevärt mycket nyttigare än andra typer av dieter eftersom man endast äter proteiner, grönsaker och fett. Man undviker kolhydrater (sockerarter) som vår kropp inte kan förbränna, en del grönsaker och de flesta frukter.
Går man verkligen ner i vikt med LCHF?
Om man inte äter kolhydrater i form av bröd, pasta, ris och godis samtidigt som man äter färre kalorier än man förbrukar så kommer man kunna gå ner i vikt enligt forskning. LCHF är en av värdens populäraste viktminskningsmetoder.

En av världens bästa metoder för snabb viktminskning

LCHF rekommenderas av dietister världen över och det finns inga nackdelar enligt forskare, trots ett livslångt intag. Du förlorar inga livsnödvändiga ämnen eftersom kolhydrater faktiskt inte tillför någonting kroppen behöver för att fungera. Det du vinner är bl.a. kraftigare minskning av kroppsfett samt lägre risk för högt blodtryck, typ 2-diabetes och andra metabolrelaterade hälsoproblem.

Dock gäller grundregeln att du fortfarande måste förbruka mer kalorier än du stoppar i dig för att se någon effekt. Om du äter enligt strikt LCHF, men inte går ner i vikt, så betyder det att du fortfarande får i dig mer kalorier än du gör dig av med. Detta gäller alla viktminskningsdieter, inte bara LCHF.

Kombinera lågkolhydratkost med träning

Genom att kombinera lågkolhydratkost (LCHF, Keto eller Atkins) med träning så omvandlas fettet snabbare till muskler, men då kanske vågen inte rör sig lika fort eftersom muskler väger mer än fett. Efter några veckor kommer energidepåerna stabiliseras och man slipper den fluktuerande orken – vilket i sig ger kickstarten man behöver för att klara viktnedgången.

För att få rivstarten du är ute efter för en snabbare viktminskning så är det viktigt att äta enligt recepten i LCHF-matkassarna.

LCHF-recept inspirerade av stenåldersdieten

LCHF likställs med stenåldersdieten eftersom man äter alla slags proteiner, såser, grönsaker och vissa bär då och då, precis som på stenåldern. LCHF-matkassen innehåller därför aldrig bröd, ris, potatis eller frukt.

Ketogen diet – en strikt form av LCHF

Kolhydrater begränsas till nästintill noll och kosten innehåller bara protein och fett. Anses vara väldigt effektiv för viktminskning eftersom väldigt låga nivåer insulin finns i blodomloppet och kroppen blir tvingad att ta av sina fettreserver vilket bidrar till en snabbare viktminskning. Proteinet kommer från rött kött, fågel, fisk, ägg och ost. Fetterna kommer från smör, ister, talg och kokosfett – gärna i stora mängder. Ketogen kost ger en mättnadskänsla som infinner sig omgående och håller i sig länge.

I listan ovan visar vi alla Keto-matkassar inklusive pris, betyg och mer.

Innehåll och middagens delar

När man beställer en LCHF-matkasse så består den alltid av en animalisk råvara som kött (nöt, fläsk etc.), fisk eller fågel, proteinet kommer härifrån också. Minst 1/3 del av portionen består av ovanmarkgrönsaker och några enstaka rotfrukter, men huvudingrediensen är såsen som alltid har en hög fetthalt. Exempel på extra feta såser är bearnaisesås, hollandaisesås, guacamoleröra m.m. Kolhydrater är helt uteslutet ur en klassisk LCHF-middag.