Kokoskaka (en variant av Tom Cruize fluffiga kokosnötkaka)

Detta är ett väldigt förenklat recept på denna klassiska kaka som i första hand vänder sig till er som gärna drar ner på budgeten men ändå vill äta en extra fluffig, nygräddad sockerkaka med grädde och kokos! Detta går även utmärkt att laga med barnen (bilder kommer snart).

Steg 1. Gör sockerkakan.

Recept från ICA på sockerkaka (går också bra att göra chokladkaka, tigerkaka etc på detta recept):

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin

Grädda i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter i en rund kakform med hål i mitten.

Steg 2: Grädde – vispa grädden, godast om den är färsk.

Ca. 1 dl grädde som vispas direkt, lägg i lite karamellfärg om barnen är med, vispa upp och täck hela den svalda kakan med grädde med en slikepott eller liknande verktyg.

Steg 3: Strö över kokos.

500 gram kokos eller kokosflakes eller annat valfritt om barnen har något önskemål som man strör över hela kakan (finns på den välsorterade stormarknaden)