Kycklingpasta Deluxe (med soltorkade tomater)

Detta krämiga pastarecept är både gott och enkelt, och tar bara några minuter att göra. Med några få grundingredienser kan du snabbt fixa en smakrik middag som passar både vuxna och barn. PS. Det blir mycket godare med färsk pasta, så om du har chansen att köpa färsk tagliatelle – gör det.

  • 4 portioner (gärna färsk) tagliatelle
  • 600 gram kycklingfilé
  • Soltorkade tomater (gärna torra)
  • 4 vitlöksklyftor
  • Ca ett halvt broccolihuvud (fryst eller färsk)
  • 1 paket crème fraîche (original)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • Salt och peppar

Steg för steg recept (4 portioner)

1. Förbered pastan:

  • Koka upp en kastrull med vatten och koka tagliatellen enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Stek kycklingen:

  • Krossa vitlöken.
  • Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek den tillsammans med vitlöken tills den får en fin yta. Salta och peppra.

3. Tillsätt grönsakerna:

  • Skär broccolin i mindre buketter och strimla de soltorkade tomaterna.
  • Lägg broccolin och de soltorkade tomaterna i stekpannan med kycklingen och stek i cirka 1 minut.

4. Gör såsen:

  • Tillsätt crème fraîche och mjölk till stekpannan.
  • Smula ner kycklingbuljongtärningen och rör om.
  • Sänk värmen och låt det sjuda i 4-5 minuter tills såsen blir krämig. Smaka av med salt och peppar.

5. Blanda och servera:

  • Blanda ner den kokta pastan i såsen om du föredrar det, annars häll kycklingsåsen över pastan direkt på tallriken.

Klart! Servera omgående.

Tips på tillbehör

Extra gott blir det om du serverar pastan med en fin grönsallad bestående av tomat, gurka, fetaost och isbergssallad/ruccola. Ett färsk, varmt bröd uppvärmt i ugnen är pricken över i:et.