Flexitariansk matkasse

Hälsosamt, gott och inspirerande för er som vill äta mer vegetariskt och dra ner på kött, men inte har något emot en saftig hamburgare ibland. Flexitariankassen varvar vitt kött (oftast fisk och fågel) med veggishrätter där proteinet kommer från andra hälsosamma källor som tofu och bönor vilket ger energin hela hushållet behöver.

Här listar vi alla flexitariankassar med upp till 4 middagar, såväl de utföranden som helt avstår rött kött fullt ut, men även varianter där några enstaka kötträtter förekommer. Den klassiska flexitariankassen utesluter fläsk och passar därför muslimer som äter enligt den traditionella läran.

Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Årstiderna Flexitarian

Årstiderna Flexitarian


30-40m

2-4

4

fr. 549 kr

Serverar vitt kött, fisk/fågel, och fler vegetariska middagsalternativ, givetvis alltid fulla med smak och 100% eko.

MatKomfort Sthlmslådan

MatKomfort Sthlmslådan


30-40m

1-6

3

fr. 495 kr

Inspireras av rådande mattrender med fågel, fisk och veggishrätter. Lyxigt, lättlagat, säsongsbaserat och ekologiskt.

Middagsfrid Flexitariankasse

Middagsfrid Flexitariankasse


20-30m

2-4

4

fr. 445 kr

Flexitariankassen är en av Middagsfrids populäraste kasse och innehåller fågel, fisk, veggies efter säsong. 25% EKO.

City Gross Flexitariankasse

City Gross Flexitariankasse


20-40m

4

4

fr. 599 kr

För er som äter vegetariskt, men ändå kan tänka sig en saftig hamburgare ibland. 100% svenskt kött. Fläsk är uteslutet.

Linas Veg & Flex (flexitarian)

Linas Veg & Flex (flexitarian)


20-50m

2-4

4

fr. 529 kr

En lakto-ovo-vegetarisk matkasse utan rött kött, men desto mer veggish, fisk & fågel. Mycket EKO och KRAV-märkt.

City Gross Flexitariankasse (ekologisk)

City Gross Flexitariankasse (ekologisk)


30-40m

4

4

fr. 749 kr

Den ekologiska flexitariankassen som innehåller minst 75% ekologiska råvaror. Färskt, ekologiskt och hälsosamt.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Hur äter en flexitarian?

En flexitarian, även kallad semi-vegetarian har valt att dra ner på köttkonsumtionen men äter fortfarande inte helt vegetariskt utan varvar middagarna med grönt, fisk, fågel – och en och annan kötträtt. Flexitariankassarna ger en en stor variation med smakupplevelser där den ena veckan inte är den andra lik, och där proteinfattiga ersättare är helt uteslutna.

Riktiga hälsoeffekter med en äkta flexitariankost

Att var vecka byta ut enstaka kötträtter mot ett vegetariskt alternativ gör gott för för såväl sinne som klimat, och en varierande kost ger dig alla olika vitaminer och mineralen kroppen behöver för att må bra. Eftersom fler och fler går över till den flexitarianska kosthållningen så behöver man inte leta länge för att hitta en perfekt matkasse för era kostbehov.

Hur låter vegmelasagne med tomatsallad, linsköttbullar med rivna morötter eller rotsakspytt i ugn med het paprikasås? Att byta ut köttet mot linser eller en bit tofu sätter inte bara fart på smaklökarna utan blir dessutom billigare i längden. Flexikassarna passar extra bra för hushåll med barn i lägre åldrar då rätterna generellt innehåller mer grönsaker än vad det vanligtvis är i de traditionella köket. Troligtvis kommer ni även få mersmak av de goda örterna och kryddorna och kanske även hitta en ny favorit ni vill laga flera gånger om.

Oavsett kostbehov så hittar du marknadens alla matkassar för dig som äter flexitarianskt eller för dig som gärna provar på hälsosammare alternativ.

Leverantörer som täcker hela Sverige

Fri frakt ingår automatiskt i priset hos alla leverantörer förutom City Gross och Coop som tar 50 kr extra vid hemleverans, men det är alltid kostnadsfritt att hämta upp kassen i närmaste butik. Utkörningsområdena täcker hela Sverige med några undantag beroende på vilken leverantör du beställer från (läs mer i recensionen).