Coop är en av Sveriges populäraste matvarubutik och har inte bara uppgraderat sin e-butik där du kan beställa allt du behöver i skafferiet, de har också en hel avdelning dedikerad till att ta fram recept och provlaga kompletta middagar som levereras i färdiga matkassar.

Beställ dagen innan kl. 23:59 för hemleverans till dörren dagen efter och förbered dig på en enklare vecka. Coop har matkassar i flera utföranden, bl.a. laktosfritt, barnvänligt och extra hälsosamt.

Recension / Rabattkoder / Koncept & affärsidé / Utbud

Besök Coop (2.8/5 i betyg)
Personer (antal)
Middagar (antal)
Prisklass (upp till)
Sortera efter
Coop Klassiska (original)

Coop Klassiska (original)


25-35m

2-4

4

fr. 449 kr

Färskt, gott, handplockat och provlagat i Coops egna kök. Passar alla hushåll, men framförallt de med äldre barn.

Coop Ekologiska

Coop Ekologiska


30-40m

2-4

4

fr. 549 kr

Coops ekologiska matkasse innehåller 100% EKO-råvaror för 2 eller 4 personer. Fisk m.m. från havet är alltid MSC-märkta.

Coop Tredagarskassen

Coop Tredagarskassen


25-35m

4

3

fr. 449 kr

En unik 3-dagarskasse som underlättar när du behöver extra assistans i köket. Varvas med svensk husmanskost.

Coop Laktosfria

Coop Laktosfria


30-40m

4

2-4

fr. 449 kr

Handplockat, färskt och 100% laktosfritt med fokus på hög kvalitet. Innehåller alltid svenskt kött och kyckling.

Coop Hälsokasse

Coop Hälsokasse


30-40m

2-4

4

fr. 549 kr

Mat med hälsan i fokus, kombinera med träning för lyckad viktnedgång. I samarbete med Leg. dietist på Viktklubb.

Inga matkassar matchar med dina valda filter.
Vi hittade inga matkassar i den här kategorin.

Recension om Coop som matkasseleverantör

Coop är en av Sveriges största stormarknader med sina egna varumärken och har på senare tid förnyat sitt koncept och uppgraderat sina butiker såväl som sin receptbank som i skrivande stund består av långt över 1000 unika recept. Coop delar nu med sig av sin passion för matlagning genom att ta fram 5 färdiga middagskassar, redo att levereras direkt till din dörr (eller för upphämtning i butik).

Samtliga recept innehåller alltid färska råvaror, svensk kött från närliggande gårdar och fisken som kommer från godkända vatten. Middagarna varvas med fläsk, fisk från svenska vatten, nötkött samt andra animaliska produkter så som smör, ost och ägg.

Rabattkoder

Spara pengar och dra ner på månadens matkostnader med en exklusiv Coop rabattkod. Här listar vi alla aktuella rabattkoder och deals som är giltiga för dagens datum.

Koncept och affärsidé

Coop är mer än bara mat – här har man specifikt fokuserat på hållbarhet, bekvämlighet och mer mat för pengarna. Här tar man ett eget personligt ansvar att fokuserar på att alltid tillhandahålla den bästa matvarukvaliteten och leverantörer som sänker en extra tanke åt naturen med minimal klimatpåverkan. Coops vision är att vara det företag som sätter agendan och det givna valet när det kommer till mat för alla tillfällen.

Steg för steg-instruktioner (för en beställning)

  1. Klicka på den matkasse som du vill beställa. Modifiera matkassen genom att ange antalet middagar, utförande och personer om alternativet finns. Logga därefter in som befintlig medlem hos Coop eller skapa ett konto.
  2. För hemleverans krävs det att man lägger sin beställning senast kl. 23:59 dagen före önskad leverans. Utkörning sker måndag – fredag mellan kl. 09-22. Du kan även hämta matkassen i närmaste butik men då måste beställningen registrerats senast kl. 23:59 en tisdag för avhämtning samma vecka.
  3. Matkassen körs ut till din angivna adress, men lämnas aldrig utanför dörren utan det gäller att man är hemma vid leverans. Du anger om du vill ha ett abonnemang med regelbunden leverans varannan, 3:e eller 4:e vecka och kan avsluta utan bindningstid fram till dagen innan leverans.

Betalmetoder och fakturaalternativ

Coop accepterar kortbetalning med Visa, Mastercard, American Express och ditt Coop MedMera betalkort. Det går även att betala med faktura via Klarna utan extra kostnad. Klarna Faktura har alltid 30 dagars betalningsvillkor.

Kontaktuppgifter

Kontakt via frågeformulär eller telefon 0771 – 17 17 17 vardagar mellan kl. 8 – 18. Huvudkontorets adress är Coop Kundservice, Box 1340, 171 22 Solna.

Slutsats

Coop är den senaste matvarubutiken som satsat på matkassar och har lyckats väldigt bra, trots deras något sparsamma utbud (endast 5 utföranden). Tack vare deras snabba leveranser och rimliga priser – men med så få matkassar som inte kan ändras – så får de ett medelbetyg av oss.

Det positiva: Recepten utgår från att man ska få varierande middagar och upptäcka nya middagsfavoriter, och därför är recepten relativt enkla och kommer med få moment. Räkna därför med att prova nya smaker du troligtvis aldrig har testat förut. Något annat vi uppskattar är att man alltid kan lägga till övriga matvaror som man kan tänkas behöva, även ”bra att ha”-ingredienser (som kryddor och matfett). Plus i kanten för att leveransen levereras dagen efter (endast City Gross är lika snabba).
Det negativa: Några matkassar har samma recept, exempelvis kommer 3-dagarskassen med exakt samma recept som Coops klassiska (original), men med färre middagar (3 istället för 4). Här önskar vi också fler alternativ för personer med andra kostbehov, som glutenfritt och vegetariskt.

Veckomeny och recept i Coops matkassar (exempel)

Här består veckomenyerna av snabblagat men ändå med en del mer avancerade rätter som tar lite längre tid. Fantasin kan lätt tryta, speciellt under veckodagarna och då uppskattar man inspiration utifrån. Här förekommer exempelvis:

  • Svampbiffar med gräddsås och lingon (vegetariskt)
  • Kycklingpasta med salvia
  • Tortillapiroger med fredagskänsla
  • Fetaostbakad lax med zucchini
  • Pannbiff med potatissallad